StoryEditorOCM
Splitpojačan promet

'Čekamo u redu oko sat vremena, a čekat ćemo još bar sat ipo': igra živaca u splitskoj trajektnoj luci, Jadrolinija uvela izvanredne linije na najfrekventnijoj ruti, ali navala je prevelika

24. kolovoza 2019. - 14:41
trajektna_luka4-240819 (1)

Kako je bilo i za očekivati predposljednja subota u kolovozu mnogima je zacrtana za povratak kućama nakon godišnjih odmora. Tako se i u splitskoj trajektnoj luci osjeća pojačan promet vozila i putnika posebice sa srednjodalmatinskih otoka, no na prevelike zastoje ipak nismo naišli na potezu od trajektne luke preko Bačvica.

- Ovog vikenda očekujemo preko 85 tisuća putnika i preko 15 tisuća vozila koji će proći kroz splitsku luku, s tim da je naglasak na povratku s otoka. Sve se odvija prema redu plovidbe osim što smo u 9 sati i u 12.30 sati uveli po jednu izvanrednu liniju prema Supetru s obzirom na veliki broj vozila koje tamo čekaju na red za ukrcaj. U nastavku dana vidjet ćemo kako će se stvari odvijati te sukladno s tim i reagirati - rekla nam je Jelena Ivulić iz splitske podružnice Jadrolinije.

Inače, linija Split-Supetar- Split ima 14 redovnih linija dnevno koje su uvijek pune. Na relaciji iz Supetra prema Splitu, pa potom prema Zagrebu ove subote putuje i obitelj Sesartić.

- Čekamo u redu oko sat vremena, a sudeći po broju vozila ispred nas, vjerojatno ćemo čekati još jedan sat i pol, ako ne i duže. Red vozila za ukrcaj je sve do kružnog toka u Supetru, što je još i dobro. Mislili smo da će biti i duži kako su najavljivali. Momci iz komunalnog i vatrogasci su po cesti i usmjeravaju vozače kako bi se stvarao red. Čuli smo da se dijele boce vode putnicima i vozilima, ali možda je tako na kraju reda - rekla nam je Ana koja putuje s obitelji.
Pojačan prijevoz putnika i vozila očekuje se i tijekom nedjelje, pa čak i u ponedjeljak koji putnici sve češće biraju za putovanje kako bi izbjegli gužve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:55