StoryEditor
SplitLUMINI NA ASFALTU

Čak 30 bijelih križeva na početku Vukovarske ulice - spomen učenika Obrtne tehničke škole na žrtve grada heroja i hrabrih Škabrnjana

Piše Merien Ilić
19. studenog 2020. - 14:06
Paun Paunović/Cropix

Učenici i profesori Obrtne tehničke škole na svoj način sudjelovali su obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škarbnje izradivši 30 bijelih drvenih križeva koje su postavili kod spomenika "I u mom gradu Vukovar svijetli" na početku Vukovarske ulice.

- Svake godine dajemo svoj mali prilog sjećanju na žrtve ova dva herojska grada.

Naša djeca se najlakše izražavaju kroz ručne radove, pa smo tako i ovaj put osmislili nešto simbolično. U holu školske zgrade izložena je maketa Vodotornja izrađena od drva i stiropora, kao i sjedalica, maturalni rad s motivima Vukovara i Škabrnje.

Ove godine učenici i profesori drvo-struke napravili su 30 bijelih križeva koje su postavili na početku Vukovarske ulice. Iznenadilo nas je koliko su ih građani prihvatili, pa su oko njih odmah počeli paliti lumine - kazao nam je Milivoj Kalebić, ravnatelj obrazovne ustanove.

Inače, proteklih dana u je završila volonterska akcija na projektu "Klubiram - jačanje i razvoj školskih volonterskih klubova" s njihovim višegodinšnjim projektnim partnerima - Ligom za prevenciju ovisnosti.

Dvadeset učenika sudjelovalo je u bojenju dviju učionica i zamjeni određenog broja klupa, prethodno obrađenih u školskoj stolarskoj radionici u Vranjicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 07:43