StoryEditor
SplitREDOVNI KRUŽOK

Butković u Splitu: prometni projekti teški 5,8 milijardi kuna za Split i Županiju u završnoj su fazi pripreme, ni korona nije stala na put realizaciji

23. rujna 2020. - 18:51
Danijel Čikeš/Grad Split

U Splitu je danas održan redoviti sastanak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom Blaženkom Bobanom na temu infrastrukturnih prometnih projekata.
Sastanku su nazočili i predstavnici državnih tvrtki u resoru prometa koji su izvijestili o trenutnom statusu pojedinih projekata kao i rokovima realizacije.

Podsjetimo, Zaključkom Vlade Republike Hrvatske na sjednici održanoj u Splitu, 4. svibnja 2018. godine uvršten je čitav niz projekata u cilju modernizacije prometne infrastrukture, kako na području Grada Splita, tako i cijele Splitsko- dalmatinske županije. Riječ je o značajnim projektima čija ukupna vrijednost doseže preko 5,8 milijardi kuna, koji se najvećim dijelom odnose na cestovno i željezničko povezivanje.

Ministar Oleg Butković je izrazio zadovoljstvo s nastavkom projektnih aktivnosti, unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa koja je pogodila prometni sektor dok je gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo kako su koraci oko realizacije projekata zadovoljavajući i da ulaze u svoju završnu fazu.

image
Danijel Čikeš/GRAD SPLIT


S obzirom na to da je najveći dio projekata vezan uz cestovni sektor, Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta je prisutnima detaljno prezentirao trenutnu situaciju oko provedbe projekata poput zaobilaznice Grada Splita na dionici čvor Mravinci - Karepovac - TTTS, izgradnje deniveliranog raskrižja Širina u Solinu, izgradnje zapadne rampe s Ulice Zbora Narodne garde u Poljičku cestu, rekonstrukcije čvorišta Stobreč te interventnog izlaza iz gradske luke. Svi navedeni projekti značajno će utjecati na rješavanje prometnih gužvi na prilazima kao i u samom gradu Splitu.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić na sastanku je izvijestio o rekonstrukciji željezničkih postaja u Splitu, Solinu i Kaštelima te o statusu projekta podzemne postaje na Trgu Hrvatske bratske zajednice u Splitu.

Također, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan je izvijestio o projektu rekonstrukcije čvora Dugopolje na autocesti A1. Na sastanku se razgovaralo i o stanju strateškog projekta spoja autoceste A1 s izlaskom od čvora Vučevica kroz Kozjak do Trajektne luke Split. Konačno, zaključeno je da kako se većina navedenih projekata nalazi u završnoj fazi što je rezultat i redovitih operativnih sastanaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 10:02