StoryEditorOCM
Izbori 2021GRADSKI ODBOR

Stipe Božić i Jelena Burazin HDZ-ovi su kandidati za zamjenike gradonačelnika Vici Mihanoviću

Piše Gabrijela Radanović
Nikolina Lulić
Ana Franić
22. travnja 2021. - 14:00

Na sjednici gradskog odbora HDZ-a jučer su izglasani kandidati za zamjenike gradonačelnikom kandidatu Vici Mihanoviću.

Kako doznajemo, to će biti Stipe Božić i Jelena Burazin.

Stipu Božića široj javnosti ne treba posebno predstavljati - ugazio na najviše vrhove svih kontinenata i jedan od najboljih alpinista svijeta. Spuštao se u dubine podmorja i podzemlja. Na svojim putovanjima snimio je mnoštvo uspješnih fotografija koje je izlagao na mnogim zajedničkim i samostalnim izložbama te bio nagrađivan. Božić je autor mnogobrojnih novinskih članaka, feljtona, kalendara i 5 knjiga. Njegovi filmovi nagrađivani su najvišim nagradama na međunarodnim festivalima u svijetu a dokumentarne serije prikazuju se širom svijeta. U mandatu aktualne gradske vlasti bio je gradski vijećnik HDZ-a.

Napredak grada

- Podržavam Vicu zato što vjerujem da upravo on ima potrebnu energiju i iskustvo iz svog posla, ne samo privatnog već i ovog dosadašnjeg u Lučkoj upravi. Stalo mi je do Splita i mislim da svojim iskustvom mogu pomoći da se pokrenu stvari pogotovo one koje su već započete. Samo me to zanima, najvažniji su mi projekti i napredak grada - kazao nam je Božić.

Jelena Burazin ravnateljica je Doma "Maestral", a prije toga je radila u Uredu za obitelj Splitsko – makarske nadbiskupije te u Skloništu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u Caritasu. Po zanimanju je profesorica psihologije.

image
Jelena Burazin: 'Želim dati svoj doprinos gradu' Nikola Vilić/CROPIX
Nikola Vilic/Cropix

- U tim Vice Mihanovića pozvana sam zbog dosadašnjeg rada i zalaganja za društvene teme, prvenstveno iz područja moje struke - psihologije, ali i šire, cijelog spektra socijalnih tema s kojima sam na različite načine dolazila u doticaj u životu i radu: mladi, izazovi odrastanja, prevencija različitih oblika ovisnosti, stres, obiteljske teme, kazala je Burazin te dodala:

- Bit će mi povjereni resori socijale, zdravstva, demografije te društvene djelatnosti s područjima obrazovanja, kulture i sporta, a za što profesionalno i osobno dijelim interese i angažman. Sukladno konkretno osmišljenom programu Vice Mihanovića i mojoj dobroj prethodnoj suradnji s navedenim gradskim službama i pročelnicima kao ravnateljica Dječjeg doma "Maestral" vjerujem da ćemo nastaviti razvijati projekte pokrenute protekle četiri godine i osluškujući potrebe sugrađana i struke razvijati i neke nove. Prihvatiti kandidaturu je čast, ali i velika odgovornost, koju duboko osjećam. U ovom gradu živim i podižem obitelj i vidim njegovu perspektivu kojoj želim dati svoj doprinos - poručila je Burazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:57