StoryEditor
SplitUMALO KATASTROFA

Brzom reakcijom djelatnika vrtića ‘Gariful‘ spriječen prodor fekalija u jaslice: zbog obilne kiše poplavili zahodi, objekt je ispražnjen, a djeca premještena

Piše Gabrijela Radanović
14. svibnja 2021. - 21:50
Dječji vrtić 'Gariful' na MertojakuBožidar Vukičević/Cropix

Obilna kiša koja se na Split u jutarnjim satima petka sručila na Split poplavila je jaslički odjel Dječjeg vrtića "Gariful" u Doverskoj ulici na Mertojaku, koji pripada ustanovi "Cvit Mediterana".

Majka djeteta (podaci poznati redakciji) ujutro nam je javila da ovo nije prvi put da predškolska ustanova u gradskom vlasništvu doslovno - pliva pod vodom.

- Već su nas jednom zvali da ne dovodimo djecu ako baš ne moramo, a takva situacija je poprilično nezgodna kada vam se to javi prije polaska na posao - požalila se naša sugovornica koja nam je javila problem.

Istaknula je kako ne krivi odgajateljice, jer je na Gradu Splitu da sanira nedostatke svog objekta u kojem je smještena spomenuta predškolska ustanova.

Isušivanje i dezinfekcija

Za komentar ove situacije upitali smo Banovinu, gdje nam je potvrđeno da je prostor objekta brzom reakcijom djelatnika ispražnjen, djeca su premještena, a vizualnim pregledom nadležnih utvrđen je prodor vode iz kanalizacijskih sifona u sanitarni čvor (prostor zahoda) i dio vrtića, gdje je za vrijeme poplave bilo čak dva centimetra vode.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Prostor se odmah isušio te se trenutno dezinficira kako bi se u što hitnijem roku omogućio povratak djece. Neposredno nakon dojave o poplavi djelatnici vrtića su se obratili "Vodovodu i kanalizaciji" s obavijesti i molbom da u što hitnijem roku utvrde u čemu je problem i da otklone kvar.

Iz te su komunalne tvrtke odgovorili da će izići na teren, provesti sve potrebne izvide i otkloniti uzrok prodora vode - najavili su iz Banovine.

Do trenutka objave našeg broja nije utvrđena nikakva materijalna šteta u objektu osim natopljene dječje posteljine i ostale tekstilne opreme koju su djelatnici iskoristili za zaustavljanje daljnjeg prodora vode i isušivanje.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 11:06