StoryEditorOCM
Splitsimbol grada

Brojni hoteli zaključali su vrata, ali ‘Park‘ se ne da: Nismo zatvorili u sto godina svog postojanja, nećemo ni sada. Radili smo i u svim ratovima...

Piše Anja Popović
16. ožujka 2020. - 21:34

Hoteli diljem Hrvatske počeli su zatvarati svoja vrata, a, za sada, riječ je većinom o onim objektima manjeg smještajnog kapaciteta. Naša čitateljica javila nam se s informacijom kako hotel 'Katarina' u Dugopolju više ne prima goste, a pretražujući ponude na stranici Booking.com uočili smo kako nisu jedini.

Nekolicina hotela trenutačno ne nudi mogućnost rezervacija smještaja stoga smo ih i sami kontaktirali, predstavljajući se kao gosti, kako bismo provjerili točnost navoda. Treba naglasiti i da je riječ o hotelima s jako dobrim, odnosno izvrsnim recenzijama na navedenoj stranici, a s druge strane linije dočekali su nas pristupačni djelatnici.

Da goste zaista više ne primaju, odmah su nam potvrdili iz hotela 'Katarina' te dodali kako smještaj neće biti moguće rezervirati do daljnjega. Kontaktirali smo i hotel 'Heritage Hotel Life Palace' u Šibeniku u kojemu su nam kazali kako se kod njih prenoćiti može još samo danas nakon čega i oni stavljaju ključ u bravu na neko vrijeme.

Slična je situacija i u Zagrebu. Iz 'Art Hotela Like' objasnili su nam da inače imaju kapacitet od dvadeset i pet soba, ali i da trenutačno nisu otvoreni te su nam spremno dali nekoliko korisnih informacija za pronalazak smještaja u metropoli koji, dobili smo dojam, ovih dana nije jednostavan zadatak.

Ipak, nešto drukčija priča stiže iz splitskog hotela 'Park' za koji zatvaranje nije opcija.

- Hotel 'Park' nije zatvorio u sto godina svog postojanja, neće ni sada. Radili smo u svim ratovima, radit ćemo i dalje. Vezano za koronavirus potpuno smo opremljeni – javljaju nam iz hotela čija je popunjenost trenutačno na manje od deset posto, a otkazivanja ima sve do sredine petog mjeseca.

- Ako se situacija ovako nastavi sigurno je da će cijela sezona biti pod upitnikom. Poslali smo prijedlog mjera za pomoć nadležnim udrugama u turizmu i one postupaju prema Vladi. Mi smo izašli s konkretnim prijedlozima koji su provedivi odmah – naglašava direktorica Silvia Jelavić ozbiljnost situacije u kojoj se trenutačno nalaze i pojašnjava koje su to sve mjere poduzeli kako bi mogli i dalje primati goste.

- Na vrijeme smo kupili odijela dok su bila još jeftina i dok ih je bilo na tržištu. Imamo i maske, rukavice, navlake za cipele. Napravili smo vježbu s ljudima, objasnili što činiti u kriznim situacijama. Karantena je spremna. Sva oprema je spremna, imamo jednokratno posuđe, procedure su napravljene, educirano je osoblje... Dakle, mi smo za koronavirus spremni. Naše osoblje je pretežito mlado, a oni koji su stariji bit će poslani na godišnje odmore tako da zaštitimo ljude – dodaje Jelavić i naglašava kako su Splićani prepoznali ozbiljnost situacije.

- Ljudi nam dolaze popiti kavu, ali na terasu i ulaze samo s vanjske strane - zamjećuje Jelavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 13:04