StoryEditor
SplitUŽAS NA BAČVICAMA

Britanski mediji objavili stravično splitsko iskustvo škotskog turista: ‘Napali su ga na plaži i u nesvijesti ubacili u more. U bolnici je, a obitelj je hitno otputovala u Split‘

Piše D.B.
6. srpnja 2022. - 14:28

Da u Splitu posljednjih dana i tjedana vlada kaos, a ne manjka ni fizičkih obračuna, više nije samo lokalno poznata stvar. Brojni britanski mediji, a među njima i The Mirror, prenose vijest Daily Recorda  koji donosi stravičnu priču mladog škotskog turista Lewisa Thomsona koji je pretučen na Bačvicama u petak u sitnim noćnim satima.

O slučaju se jučer šturo oglasila i splitska policija, objavivši kako je 1. srpnja oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu došlo do sukoba nekoliko osoba u kojem je teško tjelesno ozlijeđen 25-godišnji državljanin Velike Britanije.

- Pružena mu je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma rebara, te je hospitaliziran. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - priopćila je policija.

Britanski mediji su bili puno rječitiji po ovom pitanju.

- Mladi Škot ostao je ležati u moru bez svijesti nakon što su ga teško pretukli i izudarali ciglom i to prvog dana njegovog odmora - donosi britanski portal  Daily Record.

Piše kako je Thomson boravio u Hrvatskoj s četvoricom prijatelja kada ih je u petak u ranim jutarnjim satima na plaži divljački napala i progonila grupa od 20-ak muškaraca.

Lewis se razdvojio od prijatelja dok su bježali od napadača, a na kraju je on izvukao najdeblji kraj.

Tukli su ga, nogama, gazili, udarili šakama i ciglom po licu, piše Daily Record. Thomson je hitno prevezen u bolnicu, liječnici su otkrili da ima razderotinu od jednog centimetra u plućima, dva slomljena rebra i teške ozljede lica.

Lewis je trenutno u bolnici na oporavku i očekuje se da će moći odletjeti kući za otprilike dva do tri tjedna. Strani mediji pišu kako su njegovi shrvani roditelji doletjeli su u Hrvatsku kako bi bili uz njega, a njegova četiri prijatelja su se vratila kući.

Nije imao putno osiguranje, ali mu ga je osigurao britanski konzulat kako bi pokrio medicinske troškove. Njegov prijatelj sada skuplja sredstva kako bi pomogao obitelji da plati puta i smještaj.

Prikupljeno je preko četiri tisući funti u samo jedan dan.

- Kao što možete zamisliti, ovo je svačija najgora noćna mora. Vaše dijete je u bolnici u stranoj zemlji, nitko ne može komunicirati s vama, ne možete doći do odgovora ili razgovarati s njima, a njegovim prijateljima nije dopušteno da ga vide – piše u izjavi na stranici gdje se prikupljaju novci.

- Kada je Lewisova obitelj obaviještena, organizirao se let za Hrvatsku. Britanski konzulat je bio briljantan i uspio je srediti hitno osiguranje za pokrivanje medicinskih troškova. Međutim, troškovi puta Lewisove obitelji i smještaja na nepoznato vrijeme su nešto na što nitko od nas nije spreman. Nadam se da razumijete i cijenite tešku situacija u kojoj su se našli i da im možete pomoći u smanjenju pritiska i troškova. Nadali biste se da će svi učiniti isto za vas - poručili su prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 07:15