StoryEditorOCM
SplitKREATIVCI ZLATNIH RUKU

Bravo za učenike Obrtne tehničke škole: napravili su policu za knjige i donirali je na pravu adresu, a Gradska knjižnica ju je popunila biranim naslovima

Piše Merien Ilić
31. siječnja 2022. - 21:16

Iz splitske Obrtne tehničke škole redovito nam stižu lijepe vijesti. Učenici koji se školuju za strukovna zanimanja prilično su vrijedni i kreativni, pa su i ovaj put osmislili i realizirali praktičnu ideju.

- Naša škola se ove godine, u sklopu svog preventivnog programa, uključila u nacionalni program koji provode Ministarstvo kulture i medija i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – "Godina čitanja". U sklopu toga učenici zanimanja drvodjeljski tehničar dizajner osmislili su i programski nacrtali rješenje za policu za knjige, koju su potom učenici stolarskog zanimanja u školskoj stolarskoj radionici izradili, a onda je dizajneri i obojili.

Polica će krasiti prostor Centra za pružanje usluga u zajednici na Brdima, a tamošnji korisnici moći će čitati zanimljive naslove za tinejdžersku populaciju koje im je odabrala i darovala Gradska knjižnica Marka Marulića - ispričao nam je ravnatelj Milivoj Kalebić, vrlo ponosan na svoje učenike i njihove mentore, pedagoge i nastavnike koji ih potiču u radu.

Polica je svečano uručena prošlog tjedna, a na licu mjesta su je složili učenici sa svojim mentorom profesorom Milanom Lučinom.

- Upriličili smo i malo druženje štićenika Centra i učenika Obrtne tehničke škole koje je nenametljivo, u dobroj atmosferi i ozračju dobrih namjera, donijelo poruku da je čitanje nešto što može imati svoju priču, da čitati i poticati čitanje može baš svatko te da se u čitanju možemo sresti - poručila je pedagoginja Ružica Vorgić Krvavica.

Proteklog mjeseca učenici ove škole također su bili produktivni. Uoči božićnih praznika trećaši i četvrtaši su s nastavnicima Božidarom Marinovićem i Jelenom Radman Radnić osmislili i izradili božićni okvir. Uspjeli su i dovršiti sjajnu ideju izrade kućica za napuštene životinje za Zakladu "Bestie".

- Ta ideja je krenula još lani od edukacijske rehabilitatorice Vlatke Arančić Krstulović kako bi učenici koji se školuju za zanimanja stolar i pomoćni stolar mogli tijekom svoje praktične nastave izraditi kućice za napuštene pse splitskog područja. Uz blagoslov ravnatelja i svojih nastavnika krenula je izradnja šest kućica koje su, unatoč koroni i online nastavi, na koncu ipak dovršene i predane skloništu.

image
Izrada police u radionici Obrtne tehničke škole Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 22:16