StoryEditorOCM

Bralić prodao Česima 80 posto ‘Adriacinka’

Piše PSD.
30. srpnja 2009. - 15:41
Splitski poduzetnik Silvano Bralić više nije većinski vlasnik “Adriacinka”. Kako doznajemo, većinski vlasnik te splitske tvrtke za pocinčavanje, lijevanje i izradu čeličnih konstrukcija odnedavno je ugledna češka korporacija “Signum”, vodeća u jugoistočnoj Europi u sektoru pocinčavanja i čeličnih konstrukcija.

Silvano Bralić potvrdio nam je promjene u vlasničkoj strukturi “Adriacinka”.

 - To je poslovni potez koji će “Adriacinku” omogućiti novi investicijski zamah i prilagodbu standardima EU-a jer češki vlasnik planira nove projekte te ulaganja između ćetiri i pet milijuna eura. “Signum” je jedna od vodećih europskih tvrtki u branši. Mislim da je to dobar potez za firmu i za radnike. Ostajem dioničar,  kazao nam je Bralić, ne želeći nam otkriti s kolikim je paketom dionica i za koji iznos “Signum” postao vlasnik najveće dalmatinske cinčare. Ipak, kako pouzdano doznajemo, češka tvrtka postala je vlasnik 80 posto dionica, a Bralić je za sebe zadržao 20 posto vlasničkog udjela.

Bralić će još neko vrijeme ostati u fotelji direktora, nakon čega će češki vlasnik imenovati novo vodstvo. “Signum” je, osim na češkom i slovačkom tržištu, prisutan u Poljskoj, Mađarskoj i Austriji. Spomenimo kako je upravo “Signum” izradio čeličnu konstrukciju goleme proizvodne hale “Hyundaija” u češkim Nošovicama. Ta tvrtka, u vlasništvu bogatog Čeha Frantiseka Studenke, svoje poslovne apetite širi i na potentna vijetnamska brodogradilišta.

DENIS KRNIĆ

Veliki izvoz

“Adriacink” je jedna od najvećih splitskih izvoznih tvrtki. Čak 70 posto svojih proizvoda plasira izvan hrvatskog tržišta. Tvrtka broji oko 150 radnika, od kojih više od 80 posto radi izravno u proizvodnji. Godišnji promet tvrtke iznosi oko osam milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 20:01