StoryEditorOCM
SplitMONADE IZ RADUNICE

Bračnom paru Seletković još uvijek kabel "HT-a" prelazi preko krova: ‘Bez naše suglasnosti su ga postavili i pritom nam oštetili crijep. Rekli su da će ga maknuti još prošle godine

Piše SD Split
17. veljače 2022. - 08:23

O bračnom paru Seletković iz Radunice i problemu s kabelom "Hrvatskog Telekoma" koji prelazi preko njihove parcele, točnije krova, već smo pisali. Bilo je to u prosincu, a tada im je "Telekom" rekao kako će izmjestiti kabel nakon što pošalju Zahtjev za izmještanjem elektroničke komunikacijske strukture.

Zahtjev su i poslali, a nazad im je stigla obavijest o prihvatu navedenoga zahtjeva u kojoj je pisalo i kako će im se u roku od 30 dana javiti izvođač radova s kojim će dogovoriti detalje. No, njima se, kako nam kažu, od prosinca nitko nije javio. A kabel je, da podsjetimo, postavljen još u listopadu.

image
Duje Klaric/Cropix

- Bez moje suglasnosti je postavljen kabel preko širine kuće broj 65 – sa zgrade broja 59 do broja 67 u Radunici. Pritom je oštećen i crijep. Molim da se što prije izađe na uviđaj i kabel ukloni s mog privatnog posjeda. Hvala - stoji u prigovoru kojega je gospođa Karmen Seletković poslala dan nakon što je uočila kabel, a koji je postavljen u razdoblju dok oni nisu bili kod kuće.

- Kabel je postavljen u periodu kada mi nismo bili kod kuće. Vidila sam ga 26. listopada i odmah sam sutra podnila prigovor u poslovnici Telekoma i poslala ga e-mailom u Zagreb - kaže nam gospođa Karmen.

Prilikom postavljanja kabela, oštećen im je, kažu nam i crijep, te se pitaju tko će to sanirati?

image
Duje Klarić/Cropix

Kontaktirali smo tada i "Hrvatski Telekom" koji nam je objasnio kako se kabel nalazi na više od pet metara visine od najviše točke objekta, odnosno krova supružnika Seletković, te ne dolazi u dodir s navedenim objektom.

Uskoro, vele nam, naši sugovornici planiraju podizati još jednu etažu, čime će im kabel postati dodatna smetnja. Puste su papire, kažu nam, dostavili davnih dana. Dokaz o vlasništvu nekretnine, zahtjev za izmještanjem kabela, dokaz o radovima zbog kojih se traži izmještanje, a sada, kažu nam, čekaju potez ovoga operatera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 23:13