StoryEditor
SplitPREVENCIJA ZARAZE

Blokada sudova u Splitu: nema rasprava i kretanja po zgradi strankama i novinarima. Za zemljišnik unutar predvorja smiju čekati samo tri osobe

13. ožujka 2020. - 13:18

Predsjednik Županijskog suda u Splitu Bruno Klein donio je, nakon sastanka održanog s čelnicima svim institucija koje djeluju u zgradi suda u Gundulićevoj ulici, odluku da se zbog proglašenja epidemije COVID-19 do 1. travnja strankama i novinarima biti onemogućeno bilo kakvo kretanje po zgradi suda.

Također, sve mjere koje su donesene za Županijski sud vrijedi i za Općinski sud na Dračevcu i za Prekršajni sud. Pravosudni policajci dobili su upute da pri pregledavanju stranaka koriste rukavice i dezinfekcijski gel. 

Više neće biti moguće da cijelo predvorje suda bude puno ljudi koji čekaju na zemljišnik već će se propuštati tri po tri stranke koje jedna od druge moraju biti udaljene najmanje dva metra, a ostali će čekati ispred zgrade.

Nadalje, ostale stranke moći će ući samo ako imaju poziv nekog od pravosudnih tijela. Također, svim se pravosudnim dužnosnicima preporuča da do 1. travnja ne zakazuju rasprave ili ročišta s više osumnjičenika ili okrivljenika osim u hitnim slučajevima kao što su istražni zatvor, privođenja, optužna vijeća itd.

Što se tiče već zakazanih rasprava ostavlja se svakom sucu i dužnosniku da ponaosob procijeni svrsishodnost i rizik održavanja rasprave.

item - id = 1008799
related id = 0 -> 1008729
related id = 1 -> 1129037
related id = 2 -> 1128982
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 05:55