StoryEditorOCM
Splitbogat program

Blagaić najavio jubilarno izdanje Croatia Boat Showa: Nismo više šesti u svijetu, ali nautičko tržište opet raste

4. travnja 2018. - 11:51
BOŽIDAR VUKIČEVIĆ/HANZA MEDIA

Više od 150 plovila na kopnu i u moru, uz bogat popratni program, očekuje se na jubilarnom, 20. sajmu nautike "Croatia Boat Show", koji će se održati u Splitu od 11. do 15. travnja.

Kako je najavio Vicenco Blagaić, osnivač i direktor sajma, ovogodišnja manifestacija bit će dvostruko veća nego lanjska, na dvostruko većoj površini, od Matejuške preko Zapadne obale, a kao novi partner sajma predstavljena je tvrtka "Navis Marine".

– Za potrebe sajma kupljeni su potpuno novi pontoni i šatori, a cjelokupnom organizacijom težimo daljnjem rastu i razvoju. Iza nas su godine krize koje smo nekako prevladali i zadržali projekt u Splitu. Lani se konačno osjetilo da tržište raste, a hoće li se ikada vratiti u one veličine kada smo bili šesti u svijetu, ne znam. No, trudit ćemo se ići tim putem. Uz velik broj plovila na kopnu i moru, te brojne promocije, novost će biti veliki yacht club na dvije teglenice s glazbenim programom, uz kulinarska gostovanja – najavio je u utorak direktor Blagaić, koji je ponovno preuzeo kompletnu organizaciju sajma u želji da ustraje u vraćanju starog sjaja.

Među renomiranim svjetskim proizvođačima raznih jahti i drugih plovila, očekuje se i dolazak Paola Vitellija, vlasnika grupacije "Azimut – Benetti", uz najavu dolaska osam "Azimutovih" brodova i dva "Benettija". U suradnji s "Yachts Croatia" najavljen je i noćni defile izloženih jahti uz gala večeru uz morsku površinu.

U ime lokalne vlasti, nastojanja organizatora podržao je dogradonačelnik Nino Vela potvrdivši kako je sajmu osiguran prostor na Zapadnoj obali tijekom idućih pet godina, uz simboličnu naknadu, kao manifestaciji vrijednoj svake pohvale, koja privlači ne samo specijaliziranu publiku, nego i brojne domaće i strane turiste, kao i lokalno stanovništvo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 17:26