StoryEditorOCM
SplitNIJE KAKO SE ČINI

Bizarna situacija u Splitu: greškom ubacio smeće u krivu kantu, ono što je nakon toga ispalo, teško se da prepričati

Piše Lucija Vujnović
2. lipnja 2023. - 16:34

U mnogim splitskim kvartovima već su uklonjeni kontejneri od 1100 litara i zamijenjeni polupodzemnim spremnicima. Time je započeo novi sustav odvajanja otpada.

Spremnik s plavim otvorom namijenjen je odlaganju papirnate ambalaže, onaj sa smeđim za biootpad, u spremnik sa žutim otvorom baca se plastika i metalni otpad. U spremnike s crnim otvorom odlaže se miješani komunalni otpad.

Na portunima nekih zgrada osvanule su i detaljne upute Čistoće kako koristiti nove spremnike te je obavijest popraćena molbom upućene građanima. "Molimo za poštivanje uputa o odlaganju otpada za pojedini spremnik."

No što ako se toga ne pridržavaju oni koji su molbu uputili?

U redakciju "Slobodne Dalmacije" pristigla je fotografija čitateljice popraćene ljutitim komentarom zbog prizora kojem je svjedočila u Mosećkoj ulici na Kocunaru.

- Radnici "Čistoće su kupili biootpad i miješani otpad u isti autospremnik! Uz to su još iz kanti miješanog otpada dodavali u biootpad kako bi rasporedili teret. Strašno! A mi se trudimo i razdvajamo otpad! - napisala je frustrirana čitateljica u završnom komentaru.

image
Čitateljica

"Odvoji, lako je", stoji na stranicama firme, no čini se da bi bolje odgovarao "Onaj tko radi, taj i griješi" jer su upravo to riječi  Davora Polića, glavnog poslovođe operativno-tehničke službe "Čistoće" kojima je opisao svoje viđenje situacije.

- Vrlo rado ću Vam objasniti nastalu situaciju te odgovornost prvo mene kao glavnog, a onda i vrijednih i odgovornih djelatnika navedene tvrtke. Kako bih došao do točne informacije što se zbilo, a kao odgovorna osoba kontaktirao sam vlasnika krivo ispražnjene posude.

Vlasnik posude, a naš poštovani korisnik, greškom je ubacio u zelenu posudu za miješani komunalni otpad biootpad, te zamolio naše djelatnike da istu isprazne - navodi.

Potvrdio je da je došlo do greške te dodao kako zaposlenici kojima se greška dogodila neće snositi posljedice jer je sve u skladu sa zakonom.

- Naravno, kao i svim našim korisnicima, pogotovo onima koji su pristupačni i skloni komunikaciji s djelatnicima, ne postoji usluga koja je zakonski ispravna i koju smo u mogućnosti napraviti, da ne odradimo. Stoga vrijedni djelatnici nisu napravili ništa što bi se kosilo s nepravilnošću njihovog zadatka - stoji u pomalo neobičnom odgovoru "Čistoćinog" poslovođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:06