StoryEditorOCM
SplitO IVOŠEVIĆU

Bivši predsjednik splitskog HDZ-a: Gradonačelnik Puljak trebao bi konačno preuzeti odgovornost za postupke svog zamjenika

Piše Split SD
12. ožujka 2022. - 10:42

Nakon što se zvučni zapis na kojem se čuje glas dogradonačelnika Bojana Ivoševića proširio društvenim mrežama, policiji je u četvrtak prijavljeno kazneno djelo neovlaštenog snimanja. Podsjetimo, na snimci se može čuti glas dogradonačelnika Ivoševića i njegov komentar na temu vlasništva Marjana i gospodarenja Park-šumom, a komentirao je i novinare.

Cijelu situaciju komentirao je i Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste i bivši predsjednik splitskog HDZ-a.

Prisjetio se i 2019. godine kada mu je Ivošević, tada kao aktivist, oko ponoći došao pred zgradu i zvonio na parlafon.  

- Kada je svojedobno aktivist B.I. uznemiravao članove moje obitelji u gluho doba noći, nisam radio veliku stvar oko toga, a kamoli pomišljao o kaznenoj prijavi. Dijelu medija to je bilo čak i simpatično pa su u live prijenosu pratili ovu noćnu akciju mladog diverzanta.

Danas je B.I. zamjenik gradonačelnika Splita. Ujedno je i polaznik radionica dobrog ponašanja. Koliko mi je poznato to je jedinstven slučaj u Hrvatskoj. Međutim, sasvim je jasno da radionice nisu polučile željeni rezultat.

Iako je B.I. zabranjeno istupati u javnosti, u medijima i dalje možemo čitati o njegovom kaubojskom ponašanju iza kulisa. Dakle, radi se o svojevrsnom modusu operandi mladog zamjenika koji očigledno nije dorastao funkciji koju obnaša.

Činjenica da pojedini gradski službenici zbog straha od B.I. osjećaju potrebu za snimanjem razgovora, govori ponajviše o njemu samom. Nakon najnovijih prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije, očito je da 'zviždači' u svojim postupcima vide određeni javni interes.

Radi li se tu o kaznenom djelu ili ne, prosudit će institucije. Međutim, prijave i demonstracija sile s pozicije moći pokazuju jasnu slabost ljudskog karaktera. Gradonačelnik Puljak trebao bi konačno preuzeti odgovornost za postupke svog zamjenika te okončati ovu bizarnu trakavicu prijetnji, napada i nedoličnog ponašanja B.I. - poručio je Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 21:58