StoryEditorOCM
SplitSPAS OD PASJIH VRUĆINA

Bili smo na plaži za pse na Duilovu, a jedan novitet koji smo uočili potpuno nas je oduševio

Piše Marin Prvan
22. srpnja 2022. - 22:37

Kao što kažu mnogobrojne objave na društvenim mrežama proteklih mjesec dana: Ovo je najhladnije ljeto u ostatku vašeg života. Toplotni, zapravo vrućinski udar ovih dana nezaustavljivo ubrzava i uteći mu neće nitko. Klime rade na najjače, more je puno ljudi, a noći kratke i preduge.

Ako su djevojčice i dječaci, koji su iz godine u godinu sve depiliraniji, osjetno nervozni zbog visokih temperatura, kako je tek onda njihovim krznatim četveronožnim prijeteljima? Dahću i do tri-četiri puta u sekundi, jezik im se vuče po podu, a pločice su njihovo omiljeno ljetno stanište.

Pa evo jedna dobra vijest za sve pse grada Splita, a dolazi s pasje plaže na Duilovu: 

- Šatori na plaži postavljeni su za pse kako bi se imali gdje skloniti od vrućina. Na području grada postoji još jedna plaža za pse na Kašjunima, na kojoj nismo imali u planu stavljati takve šatore prvenstveno jer je to mala zavučena plaža - javili su nam iz Splitske obale.

image
Jakov Prkić/Cropix

Ovi deluxe šatori su nešto dosad neviđeno u bližem okruženju grada, a na njima će im sigurno pozavidieti i mnogi pripadnici ljudske vrste među Splićanima. Nije teško ni zamisliti da će kupolice nabijene hladom zauzeti i oni bez pasjih partnera, moguće samo s onim čovječjim suprotnog (ili komplementarnog) spola. 

Osim šatora, na plato s tušem i klupama je postavljena i zaštitna ograda čija je funkcija spriječavanje parkiranja automobila, koji su prije postavljanja stalno ulazili na sunčalište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 13:41