StoryEditor
SplitIDE I PETICIJA

Banovina raspisala natječaj za nagrade Grada Splita, Dnevna doza splitskog nereda već istaknula svoga favorita 

Piše Gabrijela Radanović
15. siječnja 2020. - 13:54
Nagrade Grada SplitaPaun Paunović/HANZA MEDIA i Grad Split
rgx time: 0.00011992454528809

Komisija za dodjelu javnih priznanja grada Splita svake godine bira ljude koji su zadužili naš grad i zaslužili nagradu Grada Splita za životno djelo, osobnu ili skupnu nagradu. 

Danas su na službenim Internet stranicama Grada Splita, www.split.hr, raspisali Natječaj za davanje prijedloga za dodjelu nagrade za životno djelo, osobne i skupne nagrade Grada Splita za 2019. godinu.

Natječaj će biti otvoren do 15. veljače 2020. godine, a pisani prijedlozi mogu se dostavljati poštom na adresu: Grad Split, Komisija za dodjelu javnih priznanja, 21000 Split, Obala kneza Branimira 17 ili neposredno glavnoj pisarnici Grada Splita.

Dio javnosti je ranije nerijetko izražavao negodovanje oko odabira laureata, što se ponovilo i prošle godine kada je uz redatelja i antifašista Antu Jelasku te posthumno dvojicu splitskih HDZ-ovaca, bivšeg gradonačelnika Zvonimira Puljića i arhitekta Vjekoslava Ivaniševića, pojedinačnu nagradu dobio i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Predložen je bio od strane Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a, ali formalno preko Splitskog saveza sportova, no, brojni su se tada pitali što je Zlatko Dalić učinio za grad da je zaslužio ovo prestižno priznanje. 

Zato je ove godine, Facebook inicijativa “Dnevna doza splitskog nereda” odlučila predložiti svog kandidata - Dejana Kružića.

- Godinama se nagrada Grada Splita dodjeljuje iz političkih ili jubilarnih razloga, često ignorirajući ljude koji su za Split dali mnogo, ništa nisu uzeli, a samo zato što nisu nečiji. Stoga kako i ove godine ne bi nagradu dobivali ljudi koji za naš grad nisu ništa vrijedno spomena napravili odlučili smo stvar uzeti u svoje ruke i kandidirati gospodina Dejana Kružića za nagradu Grada Splita za životno djelo. Sam i na vlastitu inicijativu skinuo je omču zvanu Spaladium arena s vrata našeg grada i na tome mu hvala-  napisali su na svojoj Facebook stranici.

Smatraju kako je nagrada Grada Splita najmanje što se može napraviti kako bi mu se svi građani, ali i ova Gradska uprava odužili za sve što je učinio tijekom bitke za interese Splita i razotkrivanje kriminala oko Spaladium Arene.

Prije službenog slanja prijedloga, kreirana je peticija kako bi građani svojim potpisom osnažili njihov prijedlog i tako zajednički poručili kakvim ljudima bi nagrada Grada trebala ići.

 

#NAGRADE GRADA SPLITA#DEJAN KRUžIć, SPALADIUM ARENA#DNEVNA DOZA SPLITSKOG NEREDA

Izdvojeno