StoryEditorOCM
SplitNIJE PULJAK UKINUO

Banovina odgovara na prozivke branitelja oko minute šutnje: ‘Nije predviđena scenarijem niti je bila proteklih godina‘

Piše Split
9. svibnja 2023. - 12:52

Slijedom priopćenja splitskih i županijskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u kojem se gradonačelnika Ivicu Puljka i Grad Split proziva za nepoštivanje hrvatskih branitelja radi, kako se navodi, "neodržavanja dostojne počasti tj. minute šutnje za poginule hrvatske branitelje" tijekom Svečane sjednice u povodu Dana grada Splita, iz Banovine su reagirali priopćenjem koje također prenosimo u cijelosti:

- Minuta šutnje nije predviđena u službenim scenarijima svečanih sjednica u povodu Dana grada Splita ni u proteklim godinama, dakle ni za vrijeme mandata prethodnih gradskih vlasti, stoga je netočna tvrdnja kako je taj čin "neprihvatljiv Puljkovoj vlasti koja ga je odlučila ukinuti".

image
Ante Čizmić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak ni aktualna gradska vlast nisu mijenjali niti na bilo koji način kreirali nova pravila protokola ni scenarij svečane sjednice. Za to su, kao i uvijek do sada, zadužene stručne službe u okviru Ureda Grada.

image
Ante Čizmić/Cropix

Prema scenariju i protokolu ovom svečanom prigodom uvijek je u pozdravima iskazana posebna pažnja predstavnicima braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditeljima, udovicama i obiteljima poginulih branitelja te hrvatskim ratnim vojnim invalidima.

Minuta šutnje dio je scenarija na svečanostima obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Splita, Dana antifašističke borbe i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Grad Split, posredstvom svojih stručnih službi i neovisno o aktualnoj gradskoj vlasti, uvijek je i u buduće će se u svim svojim protokolima voditi najvišim profesionalnim standardima i s punim poštovanjem prema uzvanicima i sudionicima te sukladno prirodi događaja o kojem se radi - stoji u priopćenju iz Grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:42