StoryEditorOCM
Splithumanitarna akcija Lions cluba ‘Dioklecijan’

Baloni prijateljstva ‘Bonačiju’ donijeli 14.000 kn za rampu

Piše PSD.
1. srpnja 2015. - 18:43
Humanitarna akcija “1000 balona prijateljstva”, koja se proteklog vikenda održala na Zapadnoj obali, ugodno je iznenadila i same organizatore, Lions club “Dioklecijan”.

Cilj je bio uz pomoć šarenih, svjetlećih balona prikupiti 10.000 kuna za pristupnu rampu Centru “Juraj Bonači”, no u konačnici su naši sugrađani svojim donacijama prikupili više od 14.000 kuna, pokazavši još jednom na djelu svoje veliko srce.

– Kada se tom iznosu pridoda i prethodna donacija “Splitske obale” u iznosu od 5000 kuna, moći će se, osim pristupne rampe, sanirati i još neke od brojnih potreba Odjela za radne aktivnosti, njegu i skrb na Firulama.

Hvala svim našim sugrađanima koji su se uključili u akciju.

Potrebe Centra nadilaze redovite izvore financiranja i zato su nam ovakve akcije neizmjerno važne za poboljšanje uvjeta života i rada naših korisnika – kazala je Radomira Šimundić, prof. rehabilitator i voditeljica Odjela, koji je s radom počeo 1974. godine i broji više od 200 korisnika.

Osim u našem gradu, Odjel djeluje u područnim odjeljenjima u Sinju i Makarskoj nudeći korisnicima usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te psihosocijalne podrške u okviru kojih se provode njega i skrb, radne aktivnosti i psihosocijalna rehabilitacija.

PIŠE: A. Matić,
FOTO: Duje Klarić/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 06:43