StoryEditorOCM
SplitEPILOG

Automobil ukraden električaru iz Vinjana završio u provaliji kod Sinja, a migranti zbog krađe i prisile prema službenoj osobi - na policiji

Piše Braco Ćosić
5. rujna 2020. - 15:31

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske odgovorli su nam na upit vezan za događaj iz Vinjana Donjih, gdje su mještaninu Boži Đereku migranti iz dvorišta ukrali Meganea i survali se s njim u provaliju kod Sinja.

- Na mjestu događaja izvršen je očevid te su policijski službenici započeli s pretragom terena kojom prilikom su pronađene dva muškarca koji su prevezeni na pružanje liječničke pomoći, nakon liječničke obrade privedeni su u prostorije policije na daljnju obradu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 27-godišnji i 33-godišnji državljani Libije počinili kazneno djelo Krađe i kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi te su uz kaznenu prijavu zbog navedenih kaznenih djela dana danas predani i pritvorskom nadzorniku. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su 27-godišnji i 33-godišnji državljani Libije ilegalno boravili na području Republike Hrvatske - priopćila je PU SD:

Podsjetimo, u četvrtak kasno navečer dok je obitelj Đerek spavala, na vrata im je pokucala policija i pitala gdje im je automobil. Detalje pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 23:47