StoryEditorOCM
SplitBORBA ZA PRAVDU

Austrijski biznismen zatražio pomoć konzulata u Splitu zbog nevjerojatne aljkavosti suda: Oteli su mi šesterokatnicu uz more, a nitko još nije procesuiran!

28. rujna 2017. - 23:59

Nakon što je punih šest godina čekao da se procesuira "krađa njegove šesterokatnice" u Lokvi Rogoznici, koju je kupio preko svoje tvrtke "Flava Linea" 2001. za 1,5 milijuna maraka, a 2007. ostao bez nje a da za to, kako kaže, nije dobio ni kune, austrijski državljanin Jozef Stern odlučio se obratiti i austrijskom konzulu u Splitu Andreasu Wiedenhoffu.

Slučaj Austrijanca Jozefa Sterna pokazuje koliko nam je pravosuđe korumpirano: Policijski načelnik upleo mi se u život i oteo kuću vrijednu milijun i pol maraka!

Zatekli smo ga pred ulazom u konzulat u pratnji prevoditelja Tihomira Matića i Siniše Gabrića, koji je nedavno s Inicijativom građana organizirao jednotjedni prosvjed pred Županijskim sudom u Splitu zbog korumpiranosti hrvatskog pravosuđa.

– I ja sam tada protestirao među onim ljudima s transparentom u ruci, a sada idem u svoj austrijski konzulat s molbom da se zaštite moja prava austrijskog državljanina i moji interesi u Hrvatskoj. Umjesto da sve ove godine širim svoj biznis u Hrvatskoj, zarađujem i plaćam porez vašoj državi, ja već šest godina čekam da se kazne odgovorni za ovaj slučaj i da se moja kuća, koju sam kupio preko svoje tvrtke "Flava Linea", vrati meni, a da se odgovorni kazne – rekao nam je Stern, koji dodaje da je odgovorne naveo u svojoj kaznenoj prijavi, koja nikako da se riješi.– Prijavio sam kazneno Tvrtka Kalu, svoga nekadašnjeg konobara u Austriji i, nažalost, partnera u tvrtki "Flava Linea", koja je u Splitu otvorila go-go klub. Taj Kale je nepravomoćno optužen na splitskom Županijskom državnom odvjetništvu da je sadašnjem načelniku PU karlovačke Josipu Ćeliću prodao tu vilu za 200 tisuća eura. Ćelić je u tom iznosu trebao podmiriti dug "Flava Linee" prema Poreznoj upravi od 1,2 milijuna kuna i dug prema Bruni B. od 20 tisuća eura. Sve je to oko prodaje učinjeno bez mog znanja i moje suglasnosti te me je na razlici cijene Kale oštetio za oko 505 tisuća eura, ili gotovo četiri milijuna kuna, a Ćelić, koji je uknjižio moju kuću na sebe, te moj partner Tibor Marijak još nisu procesuirani – kazao nam je Stern.

Napominje nam da nije digao kaznenu prijavu ni protiv koga sa suda.

– Sada vidim da je to pogreška, ali to je bilo krivo savjetovanje mojih odvjetnika, a taj sudac je skinuo moju zabilježbu nad prodajom šesterokatnice te je na taj način omogućeno da se kuća proda Ćeliću, a da ja ne dobijem ni kune. Od strane svojih nadređenih za tog suca je utvrđeno da je počinio tehničku pogrešku, a zbog te pogreške ja sam ostao bez svega. Tako me gospodin Ćelić, koji je u međuvremenu postao vlasnik te moje šestokatnice, sada tuži i traži da mu ja platim za sve vrijeme što sam nakon te nezakonite prodaje od 2007. boravio u toj svojoj kući koju je on kupio. Kako sam u međuvremenu kupio drugu kuću, i to od bivšeg omiškoga gradonačelnika Ivana Kovačića, tako mi je Ćelić na nju stavio ovrhu te moram plaćati što on sve ove godine moju otetu kuću nije mogao iznajmljivati turistima – kazao nam je Stern, koji se iskreno nadao da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i njegov slučaj biti brže riješen.

– Ušli ste u EU prije četiri godine, ali se u vašem pravosuđu, nažalost i u ovom mom slučaju, ništa nije pomaklo. Eto, zato odlazim u austrijski konzulat da mi pomogne da ostvarim svoja prava u Hrvatskoj, u kojoj živim dobar dio godine iako imam biznis i u Austriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 02:29