StoryEditor
Splitavantura života

Atraktivna akcija spašavanja na Skalicama: Splićanka ostala zarobljena na petom katu nebodera, vatrogasci se morali spuštali niz zgradu 

19. listopada 2019. - 15:05
IMG-20191019-WA000311111

Dok su naši čitatelji pospani prelistavali novosti, pili prvu jutarnju kavu, kupovali "spizu" ili se izležavali u krevetu, djevojka u Sukoišanskoj ulici proživljavala je avanturu života.

Naime, u 8.35 sati ujutro djelatnici Javne vatrogasne postrojbe zaprimili su poziv osobe koja je u neboderu na Skalicama, na petom katu, zaključana u sobi. Budući da je vjerojatno sve pokušala kako bi otvorila vrata, na koncu je bila primorana tražiti pomoć od hitnih službi.

- Kolege su na sve moguće načine pokušavali otvoriti ulazna vrata kako bi ušli u stan i oslobodili djevojku iz sobe. Nažalost, ulazna vrata su bila protuprovalna i zaključana s unutrašnje strane, i to s ključem u bravi, tako da su pokušaji otvaranja bili bezuspješni. Djevojka je čak bacila rezervni ključ, ali nismo mogli otvoriti vrata - prepričava jutrošnju intervenciju dispečer koji je na teren poslao jedno vozilo sa šest djelatnika JVP-a.

Na koncu su vatrogasci bili primorani pričvrstiti užad u susjednom stanu na sedmom katu, kako bi se spustili dva kata niže i ušli jednu od prostorija tog stana i tako oslobodili djevojku "zatočenu" u spavaćoj sobi.

Atraktivna akcija spašavanja na Skalicama trajala je sat vremena, ali je susjedima koji su je pomno pratili prošla u trenu.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 06:25