StoryEditorOCM
Splitpoduzetnički advent

Aspira održala dva zanimljiva predavanja - kako se poduzetnici nose sa stresom i kako gledati na umjetnu inteligenciju

Piše Split SD
6. prosinca 2023. - 22:08

Održan je drugi “Poduzetnički advent”, besplatni “networking” događaj kojeg je organiziralo Veleučilište Aspira čiji je cilj stvaranje vrijednih sadržaja, stvaranje prilika za učenje, za razmjenu iskustava, kao i za umrežavanje što je sve posjetiteljima omogućeno i večeras. Događaj je započeo uvodnom riječi dekana Alena Jerkunice

- Cilj Poduzetničkog adventa je da razmijenimo iskustva, da steknemo nove uvide u poslovanje, da ostvarimo nove poslovne suradnje i partnerstva – kazao je dekan uzvanicima.  

Predavanja su održali poznati stručnjaci, među kojima je najvažnije istaknuti ono “keynote” govornika Sandra Kraljevića

- Okupili smo se danas na Aspirinom događaju na kojem ćemo pričati o poduzetničkom stresu i o umjetnoj inteligenciji, mislim da su to dvije izuzetno važne teme, teme koje su svevremenske i teme o kojima stvarno ima jako puno toga za reći.

image

Sandro Kraljević
 

Sasa Buric/Cropix

Primjećujem kroz svoju praksu, budući da sam psiholog po zanimanju, koliko ljudi često, a pogotovo poduzetnici ne posjeduju adekvatne strategije za nošenje sa stresom – kazao nam je Kraljević 

Održao je predavanje na temu “Možemo li se i kako nositi s kontinuiranim poduzetničkim stresom”, objašnjavajući strategije prepoznavanja i upravljanja stresom, ali i kako stres može postati pokretač uspjeha umjesto da nam bude konstantna prepreka. 

 - Cilj mi je demistificirati pojam poduzetničkog stresa pod kojim se nalazimo svakodnevno. Nažalost, neću vam otkriti toplu vodu niti uspjeti riješiti sve vaše životne probleme, ali ako vam uspijem pokazati drugi kut gledanja na poduzetnički stres, ja sam svoju misiju ispunio – zanimljivo je započeo svoje predavanje.  

image
Sasa Buric/Cropix

Nakon predavanja održana je debata na kojoj se pokušalo odgovoriti na pitanje predstavlja li umjetna inteligencija uteg ili inspiraciju u poslovanju te predstavlja li ljudski faktor neizostavni dio kada se o njoj govori.

Moderatorsku palicu preuzela je Pinija Poljaković, a sudionici debate bili su Martina Raškaj koja radi kao konzultant za CV i LinkedIn, menadžerica hotela Dragana Eterović, osnivač studija za arhitekturu i urbanizam Toni Boban te “product owner” Nina Erceg koja radi za Rimac. 

Nakon predavanja i debate na redu je bio i svečani domjenak s prigodnim adventskim specijalitetima.  

Inače, Veleučilište Aspira osnovano je 2008. godine u Splitu od strane Suvremenog učilišta u Splitu. S obzirom na to da je Suvremeno učilište osnivač i Pomorskog učilišta Atlantis te tri institucije zajedno čine jednu od najvećih privatnih obrazovnih grupacija u Hrvatskoj koja danas posluje u dva najveća hrvatska grada – Splitu i Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. ožujak 2024 06:40