StoryEditor
Splitsveti jeronim

Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika, županu Blaženku Bobanu: ‘Bavite se nebitnim temama umjesto da spašavate turističku sezonu!‘

Piše PSD
5. travnja 2021. - 18:20
Ante Franić i čelnik splitskog SDP-a, Goran KoturBoŽidar Vukičević/Cropix

SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić se priopćenjem obratio splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu. Spočitao mu je bavljenje nebitnim temama u predizborno vrijeme te ignoriranje pravih problema o kojima ovisi egzistencija brojnih građana u županiji.

- Da ste se s istim žarom s kojim u predizborne svrhe predlažete preimenovanje Zračne luke Split u Zračnu luku sveti Jeronim založili da se Splitu kao avio-destinaciji osiguraju preduvjeti za siguran dolazak gostiju, odmah bih Vas u tome podržao. Ali, ne mogu podržati ignoriranje tako bitnog pitanja kao što je spas turističke sezone - poručio je.

Napominje da su druge destinacije spremne na dolazak i testiranje velikog broja gostiju, ali ne i Zračna luka Split.

- Zagrebačka zračna luka kao i značajnije zračne luke u Europi, osobito na Mediteranu, pružaju sve informacije o mogućnosti testiranja na koronavirus cijelim spektrom testova. Daju mogućnost bukiranja termina testa, informaciju o cijeni i vremenu čekanja na rezultate testa čime putnicima u ova teška vremena omogućuju planiranje, te brže i jednostavnije putovanje.

Usprkos odluci objavljenoj na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatska gdje je kao novost za jednostavnije i brže odvijanje putničkog prometa uvedeno priznavanje brzog antigenskog testa - BAT na koronavirus, čiji se rezultati čekaju od 10 do 15 minuta, na službenim stranicama Zračne luke Split o testiranju i dalje nema ni slova. Ciljanom pretragom web stranice Zračne luke Split mogu se pronaći samo šture informacije iz lipnja 2020. godine s popisom linkova na druge institucije - kazao je Franić te Bobana upitao je li svjestan da od uspjeha turističke sezone direktno ovisi egzistencija brojnih njegovih sugrađana.

- Sezona je pred vratima, a gdje smo mi!? Pozivam Vas da podržite moj prijedlog kako bi se i u Zračnoj luci Split po uzoru na zračne luke u drugim europskim državama uvelo testiranje na koronavirus za putnike radi sigurnog putovanja. Zbog različite prakse priznavanja testova u drugim državama treba obuhvatiti sve testove kao što su LAMP, brzi antigenski test i PCR test. Putnike svakako treba preko web stranice Zračne luke Split informirati o mogućnosti i bukiranju testiranja.

Svetom Jeronimu pripisuje se da je rekao: "Oprosti mi Bože, jer sam Dalmatinac." Ignoriranje ovakvih gorućih problema Dalmatinaca je neoprostivo, te Vas ovim putem molim da podržite moj prijedlog kako bi, koliko je god moguće, spasili turističku sezonu - zaključio je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 14:11