StoryEditor
Splitnatrag u klupu

Andro Krstulović Opara aktivirao zlatni padobran: vraća se u Sabor gdje mu je dosad klupu ‘grijala‘ zamjena Danica Baričević

Piše HINA, PSD
15. rujna 2021. - 14:54

Hrvatski sabor u srijedu je odobrio HDZ-ovu zastupniku Andri Krstuloviću Opari, bivšem splitskom gradonačelniku, da se vrati u zastupničke redove iz kojih odlazi njegova zamjenica Danica Baričević, HDZ-ovka iz Supetra.

Bez rasprave, sa 87 glasova 'za' i jednim suzdržanim, Sabor je donio odluku da Krstuloviću Opari mandat prestaje mirovati danas, a da dužnost zastupnice prestaje obnašati Baričević.


Robert Jankovics, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je Saboru predložilo tu odluku, kazao je kako je Opara pisanu izjavu o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti podnio u zakonskom roku i kako su ispunjeni svi uvjeti da mu se udovolji.

Krstulović Opara potom je prisegnuo da će svoju dužnost obnašati odgovorno i savjesno, držati se Ustava i zakona, poštivat pravni poredak i zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske. 

Bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) izjavio je još u studenom prošle godine da se neće kandidirati za novi mandat u Banovini i to u dogovoru s obitelji i liječnicima. Tom prilikom je dao podršku Vici Mihanoviću, tada najizglednijem HDZ-ov gradonačelničkom kandidatu za njegova nasljednika.

item - id = 1127509
related id = 0 -> 1114935
related id = 1 -> 1114066
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 10:55