StoryEditorOCM
SplitKRAJ AGONIJE?

Andrej Plenković u Split šalje svoga izaslanika kako bi se napokon okončala drama u obezglavljenom splitskom HDZ-u. Na ‘neformalnom‘ sastanku sutra bi se trebao odrediti povjerenik

Piše Gabrijela Radanović
20. srpnja 2022. - 14:05

Kako je i najavljeno, do kraja tjedna trebala bi se okončati saga oko odabira privremenog čelnika splitskog HDZ-a.

Od stranačkih izvora doznajemo da će se sutra, točno u podne održati 'neformalni' dogovor na tu temu. Tajnik stranke Krunoslav Katičić trebao bi se sastati sa svim predsjednicima temeljnih ogranaka i bivšim članovima Gradskog odbora.

Kao svojevrsni izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, zajedno s lokalnim političarima iz kotareva i bivšeg Gradskog odbora, sutra bi trebao odrediti ime povjerenika za splitski HDZ.

image
Vojko Bašić/Cropix

Najvjerojatnije je da će na tu kratkoročnu funkciju zasjesti ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Tomislav Gojo ili pak Stipe Čogelja dojučerašnji potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Uz povjerenika treba se oformiti i povjerenstvo, ono može imati od oet do deset članova, to Statutom nije strogo određeno. Time povjerenik i povjerenstvo preuzimaju ulogu Gradskog odbora, a time bi konačno mogli odrediti tko će s njihove liste u Gradsko vijeće.

image
Duje Klarić/Cropix

Podsjećamo, nakon šefa Vice Mihanovića koji je to učinio nedugo nakon izbora, ostavku su u ponedjeljak podnijeli i potpredsjednici splitskog HDZ-a Stipe Čogelja, Ivica Kusić i Toni Tomas.

Na sastanku održanom početkom ovog tjedna u sjedištu te stranke, glavnu ulogu su odigrali predsjednici temeljnih ogranaka po kotarevima. Od njih ukupno 34, predani su potpisi 23 predsjednika temeljnih ogranaka HDZ-a koji su iskoristili svoje statutarno pravo da i oni mogu raspustiti Gradski odbor.

Potpisi su predani Županijskom odboru i time su zadovoljeni svi preduvjeti za raspuštanje Gradskog odbora te stranke.

Okončanje trakavice oko raspuštanja Gradskog odbora i imenovanja povjerenika, u neposrednoj blizini će pratiti Andrej Plenković koji će krajem tjedna boraviti u blizini Splita. Kako neslužbeno doznajemo, u četvrtak je u Solinu, a u petak na Hvaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 00:17