StoryEditorOCM
SplitAFRIKA SA STRUJOM

Alo, komunalci, ima li koga? Kao da stanovnicima splitskog kvarta nije dosta što im ulica izgleda kao seoski put, sada im prijeti i prava opasnost. I nitko ne reagira...

30. kolovoza 2019. - 12:37

Sjećate li se priče o Anti Rosi, 24-godišnjem mladiću koji je zaslužan za postavljanje prvog rasvjetnog stupa u Kupreškoj ulici na Neslanovcu


Dosadilo mu čekati Kotar, pa je sam 'dotra' cestu i rasvjetu do kuće: Uzeja san štemalicu i ubija Gospu u sebi, ali mora san sredit put, stine su virile iz njega. Šest tona san izvadija na ruke

Podsjetimo, na čelu tog kotara HDZ je više od 28 godina na vlasti, a zaslugom mladića koji se rodio pri kraju njihovog prvog mandata, početkom ove godine postavljena su prva dva rasvjetna stupa u neasfaltiranoj ulici na sjeveroistoku grada.

No, “luksuz” uspravnih rasvjetnih tijela u spomenutoj ulici nije dugo trajao. Naime, nakon olujnog nevremena koje je početkom kolovoza pogodilo splitsko područje, jedan od dva drvena stupa nakrivio se pod naletima vjetra, naslonio na kabele od struje te tako “stoji” gotovo mjesec dana.

 


Budući da nitko od odgovornih nije uočio i sanirao taj ozbiljan problem, ponovo nam se javio Ante kako bi upozorio na opasnost u splitskoj ulici koja izgleda kao seoski put.
 
Budući da je u gotovo tri desetljeća jedini korak naprijed u toj ulici postavljanje dva rasvjetna tijela, od kojih je jedno sada iznimno opasno, stanari pozivaju odgovorne da saniraju barem oštećenja na tom rasvjetnom stupu, ako već nisu u stanju godinama asfaltirati put.
 
Na koncu, valja podsjetiti gradske i kotarske čelnike da je Kupreška ulica sastavni dio drugog po veličini grada u državi koja je članica Europske unije, a stanari tog makadamskog puta, a ne ulice, još uvijek se nose se s problemima zemalja Trećeg svijeta.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 16:37