Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
SplitNE SEKIRA SE TAJ

Alfirević od Grada 'za kikiriki' dobio pravo korištenja šanka na Pjaci, pa u duhu Božića prekršio jedina dva uvjeta; Bojan Ivošević: Sad mene krivi, a ilegalno je okupirao javnu površinu 

Piše Gabrijela Radanović
17. prosinca 2019. - 14:23

Bistro “No Stress” i Hotel baština “Judita”, jedini su korisnici vanjskog šanka u sklopu manifestacije “Advent na Pjaci”. 

Dok se na Rivi i u Đardinu plaćaju cijene kućica od 23 do 71 tisuću kuna, cijena za šank na Pjaci iznosi mizernih 1240 kuna. Upitali smo Banovinu zašto je cijena pokretnog šanka naspram svih ostalih lokacija u centru grada - simbolična, ali do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor. 

Međutim, čak i za postavljanje pulta po simboličnoj cijeni određena su dva sitna pravila, oba objavljena u Službenom glasniku: pokretna oprema (šank) i božićna jelka moraju se nalaziti unutar prostora štekata. 

“No Stress” je prekršio oba spomenuta pravila u što smo se jučer osobno uvjerili i zabilježili to fotografijom. 

Dan nakon naše provjere na terenu reagirali su komunalni redari i, prema informacijama podijeljenim na Facebook stranici “Dnevna doza splitskog nereda”, mandatno kaznili Željka Alfirevića, vlasnika tog ugostiteljskog objekta uz Staru gradsku vijećnicu. 

-“No Stress” je kažnjen zbog ilegalne okupacije javne površine. Nakon toga gospodin Alfirević okrenuo se huškačkoj retorici okrivljujući mene za uklanjanje simbola Božića, mudro prešućujući da dozvolu za pult i jelke imaju ali unutar štekata, kao i da su on i njegova udruga prvi započeli s tužbama.

Drugim riječima, navedenom je važnije imat stol više nego jelku. Važnija mu je osobna zarada nego duh Božića. Preko 1000 ugostitelja je u Splitu, zamislite kad bi svaki ilegalno okupirao 3,4 kvadrata - poručio je aktivist Bojan Ivošević na svom Facebook profilu te podijelio objavu Željka Alfirevića koji se osvrnuo na kaznu redara i činjenicu što su bili “primorani ukloniti jelku”.

Međutim, da se okićeno drvce nalazilo unutar gabarita štekata, simbol Božića se ne bi uklonio.

#BOJAN IVOšEVIć# DNEVNA DOZA SPLITSKOG NEREDA#NO STRESS#ŽELJKO ALFIREVIć

Izdvojeno