StoryEditor
Splitpodrška pretučenom vaterpolistu

Aktivist i fotograf Zoran Erceg na splitsku Paradu ponosa došao u majici Crvene zvezde: Građanima to nije smetalo, ali prigovorio mi je jedan od policijskih zapovjednika!

15. lipnja 2019. - 23:18

Aktivist i fotograf Zoran Erceg na splitsku Paradu ponosa došao je u majici Crvene zvezde na čijoj je poleđini pisalo "Aleksandar Kralj". Riječ je o vaterpolistu kojeg su huligani prije četiri mjeseca sa splitske Rive bacili u more.

- Namjerno sam odabrao njegovo ime, baš zbog toga - odmah nam otkriva Erceg dodajući da je došao dati podršku svim ljudima kojima je potrebna.

- Svatko od nas je na ovaj ili na onaj način pripadnik jedne ugrožene skupine - veli iz svojih invalidskih kolica jedini čovjek u Hrvatskoj kojem je zabranjen pristup nekom Tuđmanovom spomeniku.

Pitali smo ga je li mu itko prigovorio zbog dresa Crvene zvezde.

- Interesantno, od građana nitko, ali jedan od zapovjednika policije mi je prigovorio da zašto sam došao izazivati, provocirati s tom majicom. Želio sam kao građanin Splita kojem je jako žao što je jedan mladi sportaš pretučen i bačen u more, pokazati da ovo mora biti i ostati otvoren grad. Ako se hvalimo da smo grad sporta, ne možemo biti otvoreni samo jednima, a ne samo drugima. Ova majica je izraz podrške tom momku, ali i svima drugima kojima su ugrožena ljudska prava - poručio je Erceg.

Ante Tomić: Split je otvoreniji, a za to je odgovoran turizam; Kotur donio kartonsku figuru gradonačelnika: Tolerancija je bitna i za ekonomski razvoj grada

Završila deveta splitska Parada ponosa, sudionici kažu da nikad nije došlo toliko ljudi: 'Vi ste izašli za one koji se još boje, svojim dolaskom pokazali ste da u tome nema ništa loše i da i oni moraju doći!

item - id = 609016
related id = 0 -> 1129914
related id = 1 -> 1129869
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 00:15