StoryEditor
Splitlito ide, mala

Ako ste u karanteni nabili kilograme, a niste od vježbanja u prirodi, splitske teretane i fitness centri opet su u pogonu. Pa kome se da...

14. svibnja 2020. - 08:09
Fitness centri spremni su za ponovni početak radaJakov Prkić/HANZA MEDIA

Nakon gotovo puna dva mjeseca, ljubitelji fitnessa došli su na svoje.

Danas se, naime, otvaraju vrata teretana, sportskih i fitness centara, a iako su se u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek čekale detaljne upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o organiziranju njihova rada, čini se da su objekti ovog tipa već itekako spremni za povratak svojih korisnika.

Da jedva čekaju održati satove uživo, potvrđuju nam iz splitskog “Mint Fitness Factoryja” smještenog u spinutskoj lučici.
– Mi smo cijelo ovo vrijeme imali online programe i odličan odaziv. Sudjelovalo je oko 150 članova tako da ćemo nastaviti s tim programima, a jedan od razloga je i taj što nisu svi korisnici iz Splita. Već smo uskladili snimanja s korištenjem dvorana, a one trenere koji ne održavaju online treninge pozvali smo nazad na posao – objašnjava nam voditeljica centra Zrinka Hrvoj.
Propisani razmak među vježbačima neće predstavljati problem jer je riječ o objektu velike kvadrature, a u grupe se i inače upisivao određeni broj korisnika.

Manje grupe

– Što se tiče samog čišćenja i dezinfekcije prostora, tu također nema nikakvih problema, a grupe ćemo organizirati u više smjena. One grupe u kojima je bilo deset ljudi, sada će se, primjerice, organizirati za njih pet – naglašava Hrvoj i dodaje kako su već kontaktirali korisnike te se njih čak 80 posto planira vratiti na trening.
Za one kojima je još uvijek pomalo neprirodno ući u zatvoreni prostor organizirat će se, već u četvrtak, trening na otvorenom.

– Imamo i programe intenzivnijeg mršavljenja za one koji su se malo “zbucili”, a za sve one koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez primanja tjedno ćemo objaviti dva do tri videa koji će se besplatno moći pogledati na YouTubeu – najavljuje naša sugovornica.

Kako bismo provjerili kako teku posljednje pripreme u ostalim centrima, kontaktirali smo Studio One Split te doznali kako će oni sa svojim treninzima joge i pilatesa započeti ipak nešto kasnije, odnosno u ponedjeljak, 18. svibnja.
– Da, mi malo kasnije otvaramo, čekamo sve upute HZJZ-a. Točno ćemo se pridržavati svega, ograničiti broj ljudi, držati se propisane udaljenosti... Ne želimo se dovoditi u nikakvu neugodnu situaciju. Imali smo online treninge, s tim ćemo nastaviti i dalje, jer ima dosta polaznika kojima to više odgovara, a sigurno će biti i onih koji zbog straha neće odmah doći u studio, pa ćemo im pružiti i tu mogućnost – kažu nam iz Studija One Split.

Razloga za zadovoljstvo, s druge strane, nemaju plesni centri koji nisu obuhvaćeni ovom fazom popuštanja mjera. Njihovim korisnicima još su uvijek dostupni samo oni – virtualni treninzi.
– Mi još očekujemo nekakvu odluku, upute. Počeli smo se pripremati čim smo vidjeli da se otvaraju fitness centri, tako da smo spremni. Idemo dalje online i čekamo nove odluke. Naši se vježbači jedva čekaju vratiti, a sada je i vrijeme priprema za plažu, kao i za plesnjake za koje se nadamo da će ih ove godine biti – poručuju iz Centra plesa Split.

Izdvojeno

26. srpanj 2020 20:30