StoryEditorOCM
SplitANKETNO PITANJE

Ajmo da vas čujemo: je li pošteno da ugostitelji domaćim gostima naplaćuju manje nego turistima?

Piše split sd
30. svibnja 2023. - 21:29

U periodu velikih poskupljenja koja predugo traju i prejako udaraju na novčanike, a u kojima, da budemo iskreni, ni ugostitelji ne stoje po strani, mogućnost uštede svakog eura, pa i centa dođe kao odlična vijest. Naročito u turističkim mjestima poput Splita, gdje su troškovi života, od cijena na tržinici i u dućanima, preko kupnje ili najma stana do cijena hrane i pića u ugostiteljskim objektima, znatno viši nego u ostatku države.

Zato je vijest koju je objavila Slobodna Dalmacija o splitskome kafiću u kojem kava za stalne goste košta jedan euro, 40 centi manje nego za ostale, snažno odjeknula. Neki su je zdušno pozdravili, drugi su bili kritični prema takvoj praksi, a treći su sve odšutjeli.

‘Nisan mogla virovat, gledan di je kvaka‘: Splićanka otkrila kafić u centru grada gdje kava košta jedan euro. Ej, 1€!

Iz toga je teško preciznije odrediti stav javnosti prema toj važnoj dilemi pa smo postavili anketno pitanje da se jasnije vidi kakav je stav o tom pitanju koje se u Splitu godinama provlači: Trebaju li domaćima biti iste cijene kao turistima ili su zaslužili stanoviti popust za vjernost u godinama prije turizma, a naročito u sezonama jesen - zima. Vaš odgovor mogao bi pridonijeti da se ta dilema razriješi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 07:41