Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitBožićna bajka Ivice i Marice

Adventski party u Đardinu rasplesao Splićane: 'Marjanke' digle atmosferu, a onda su rasturili pjevači amateri. Uz skandiranje 'Oćemo još!' dogovorena i repriza zabave

Piše Herci Ganza
10. prosinca 2018. - 19:31
Split,101218–ardin39

U ponedjeljak ujutro Đardin je bio najraspjevaniji i najveseliji punkt splitskog „Zimskog akvarela".

Iz bajkovite kućice Ivice i Marice širili su se mirisi božićnih kolačića koje su u humanitarne svrhe pripremili vrsni kulinari hotela Le Meridien Lav u suradnji s udrugom za inkluziju Lastavice, kao i majstori iz Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija SKMER u suradnji s korisnicima Centra Juraj Bonači.

Primamljivi paketići nisu imali svoju cijenu, ali su ih brojni sugrađani uzeli zauzvrat donirajući kune za Centar Juraj Bonači koji je, uz Turističku zajednicu grada, jedan od nositelja projekta Božićna bajka Ivice i Marice.

No, baš kao što to biva u bajkama, samo „složna braća kuću grade" pa su tako i ovu adventsku kućicu svojim aktivnostima, raznovrsnim sadržajima i blagdanskim suvenirima osmislile i ispunile brojne ustanove i udruge s područja cijele Županije splitsko-dalmatinske koje skrbe o osobama s intelektualnim poteškoćama.

Kako je njima glazba jedan od najbliskijih medija izražavanja tako su zajedničkim druženjem kroz pjesmu i ples veselo najavili predstojeće blagdane pred razdraganim sugrađanima koji su se došli s njima zabaviti.

Već u 10 sati atmosferu su zapalile Marjanke, ženski zbor koji otvorenog srca uvijek nastupa u svim sličnim prigodama. Polusatnim koncertom tijekom kojeg su pjevale zajedno s već raspoloženom publikom dale su najbolju intonaciju za Festival koji je uslijedio...

Dva sata izmjenjivali su se najtalentiraniji izvođači iz Centra Juraj Bonači, njihove Dislocirane jedinice Firule i Podružnice Sinj, Centra Fra Ante Sekelez iz Vrlike, te udruga Sindrom down, Zvono, Lastavice i Srce koji su se predstavili s ukupno 17 skladbi svojih omiljenih pjevača.

Oduševljeni gledatelji cijelo su vrijeme plesali i pjevali, pljeskom i ovacijama nagrađujući sve sudionike.

U znak zahvalnosti svim je pjevačima uručen Krašev slatki paketić, a uz skandiranje „Oćemo još", dogovoren je još jedan Festival za završetak blagdanskih zbivanja u Đardinu - u subotu, 5. siječnja 2019. godine.

#đARDIN#ADVENT U SPLITU#ZIMSKI AKVAREL

Izdvojeno