StoryEditorOCM
Splitstigli su

A baš smo se bili pitali gdje su radnici... Konačno se opet radi na ulazu u Splitu, obećavaju da će sve biti gotovo - krajem rujna

Piše Merien Ilić
14. siječnja 2022. - 19:40

Od početka ovog tjedna radnici koji izvode radove na zapadnoj rampi, na ulazu u Split, vratili su se na posao nakon kolektivnoga godišnjeg odmora.

– Od Badnjaka do 10. siječnja firma je imala kolektivni godišnji odmor, a od ponedjeljka su svi na svojim radnim mjestima, te se radovi na gradilištu odvijaju prema planiranom tempu. Kao što je poznato, rok za dovršetak radova je kraj rujna ove godine – kazali su nam iz firme "COLAS" Hrvatska koji su s "Degal tehnikom" izvođači radova za ovaj veliki projekt Hrvatskih cesta.

U međuvremenu vozačima ne preostaje ništa drugo nego biti strpljivi. Najviše negodovanja ide na nemogućnost vožnje iz Ulice Domovinskog rata u smjeru Poljičke ceste u zoni gradilišta, što će ostati zatvoreno do završetka radova. Za taj pravac vozači će idućih mjeseci koristiti i dalje smjer iz Solina preko kružnog toka put Poljičke ceste.

Kako smo već pisali, riječ je o tehnički vrlo zahtjevnom projektu koji uključuje izgradnju podvožnjaka, nadvožnjaka i četiri potporna zida, a čitava petlja trebala bi rasteretiti promet na tom dijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 08:05