StoryEditor

55. rođendan Radio Splita: ‘Mala smo ekipa, al puno radimo’

Piše PSD.
24. srpnja 2009. - 01:41

Mala smo ekipa, ali puno radimo. Svakodnevno proizvodimo 24 sata svojeg programa, kao i sve potrebne priloge iz naše županije, pa i šireg područja, za potrebe Prvog i Drugog programa Hrvatskog radija.

Ovo je vrlo dinamičan medij, sa stalnom “povratnom vezom” naših slušatelja, a unatrag nekoliko godina, zahvaljujući internetu, slušanost nam je proširena i među našim iseljenicima u prekomorskim zemljama - kaže ponosno Vedrana Krstić-Ivanišević, glavna urednica Radio Splita.

Naš najstariji gradski radio ovog tjedna, naime, slavi 55. rođendan, odnosno uspomenu na više od pola stoljeća od prvog puta kada su Splićani čuli glasove spikera Aranke Glušćević i Ive Tomičića, iz studija koji je tada bio smješten u “Vili Ferić”, pokraj južnog ulaza u marjanski tunel.

Od tih početaka, pa sve do danas, Radio Split bio je i ostao najveća regionalna podružnica Hrvatskog radija, a sati dnevnog emitiranja postupno su se povećavali, na dvanaest, te naposljetku i na 24 sata dnevno.

Tijekom više od pola stoljeća, Radio Split dao je mnoštvo kvalitetnih novinara i tehničara, među kojima su Jadran Marinković, Boris Dedić, Edo Pezzi, Bruno Stivičević...

Uključujući vanjske suradnike i dopisnike, program Radio Splita danas radi 50-ak osoba, a u gradu i županiji vjerojatno ne postoji prijamnik koji, makar povremeno, ne “hvata” njihov FM signal.

p. dorić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 22:34