StoryEditor
Splitruzinavi merđo

'Repaš' uzima parking, a prometne redare nije briga: legendarni oldtimer polako propada, a pametnjaković je još ostavio i poruku na staklu olupine

Piše S. V.
17. rujna 2019. - 15:01

Oni koji strastveno vole oldtimer automobile uložit će koliko god treba da ih restauriraju.

Zna se to među "ciljanom publikom", pa s time računa i onaj koji je stari Mercedes 190D umjesto na otpad doveo na javno parkiralište u Ulici Domovinskog rata, nasuprot hotela "Atrium" i poštanskog ureda. Bio bi to simpatičan prizor, jer riječ je o popularnom "repašu" iz 1964. godine, da se ne radi o neodržavanoj karampani iz koje se obilno iscijedila hrđa i potpuno onečistila prostor.

Felge su "merđi" također ruzinave, što govori da je automobil tko zna otkuda doveden na parkiralište gdje slobodnih mjesta stalno nedostaje. Boja na njemu je popucala, izgleda kao da je stavljena na brzinu, šminke radi, da drži vremešna vrata i blatobrane, a usput i malo podigne cijenu.

Pametnjaković je još stavio na staklo obavijest kako ga se na mobitel smije zvati "samo od 10 – 12"! Važan čovjek valjda...
I tako olupina već tjednima stoji na frekventnoj lokaciji, zamaskirana "probnim" tablicama upitne valjanosti. Tko će počistiti svu ruzinu kada ona ode vlasnika očito nije briga.

A ne mare ni prometni redari. Nema njihove prijave ni "čestitke" ispod brisača iako im je sjedište udaljeno stotinu metara zračne linije. Valjda ne navraćaju u kafić koji je u blizini ostavljenog cestovnog "djedice", nego u neki drugi, pa nikako da obave inspekciju u ovom dijelu Ulice Domovinskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. veljača 2021 18:41