StoryEditor
Split11 godina to traje...

'Politika je gotovo uništila i ugasila klub. Zašto je onda Vinko Radovani i dalje u Hajduku?!'; Mostov vijećnik progovorio o sukobu interesa predsjednika skupštine splitske institucije

Piše Gabrijela Radanović
19. lipnja 2019. - 13:30

Ante Bradarić Šljujo, Mostov vijećnik, tijekom aktualnog sata obrazložio je da su u studenom 2008. godine, u Nadzornom odboru Hajduka velikom većinom glasova na četiri godine izabrani su: Jako Andabak, Ivan Kuret, Marko Ivkošić, Tomislav Mamić, Ante Sanader, Mirko Klarić, Kruno Peronja, Ivan Rimac i Damir Gabrić.

Kazao je da se još  tada upozoravalo na nepravilnosti pa postoji izjava pokojnog Veljana Radojkovića koji je upozorio: “Pa svi znaju da je Vinko Radovani zaposlen u Peronjinu odvjetničkom uredu, to je čisti sukob interesa i pobjeda politike nad strukom”.  Nakon toga je Šljujo upitao:

- Kako je moguće da osoba koja je imenovana u doba Ante Sanadera, Krune Peronje, Mirka Klarića i Ivana Kureta, davne 2008. godine, još predsjednik skupštine Hajduka? - uputio je pitanje gradonačelniku te nastavio:

- Hajduk je preoblikovan u sportsko dioničko društvo i nakon toga slijede godine Hajduka koje su ga dovele gotovo do stečaja i gašenja. U normalnom društvu osobe iz tog doba ne bi smjele biti blizu kluba a u nas je jedna osoba iz toga doba već 11 godina predsjednik skupštine kluba, a i klupski odvjetnik i zaposlenik HNS na honoraru kao Arbitražni sudac HNS-a. Gradonačelniče vrijeme je da osobe koje je politika postavila na pozicije napuste klub i ako slučajno još postoje pipci političke hobotnice unutar kluba da im se zauvijek zatvore vrata. Politika je gotovo ugasila klub. Politika je napravila gotovo ono što je nažalost već uspjela sa mnogim gradskim, županijskim, državnim tvrtkama- uništila ih je! Ono što se radilo u Hajduku je preslik onog što imamo u državi! - kazao je Šljujo te dodao:

- Nemoralno je i devijantno da se priča o HNS-u i Hajduku, a mi kao vlasnici imamo osobu koja obavlja dužnost u HNS i u Hajduku kao predsjednik skupštine (odgovornost Grada), a u Hajduku vrši i odvjetničke usluge, to nije samo pitanje tebe kao političkog aktera već i većeg dijela navijača Hajduka

Dobiti će pisani odgovor.

#HAJDUK#SPLIT#MOST#GRADSKO VIJEĆE#VINKO RADOVANI#SUKOB INTERESA#ANTE BRADARIĆ ŠLJUJO

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:04