StoryEditor
SplitVelika gužva

'Kamilica' u usporedbi s prvim vikendom u kolovozu: današnje stanje u splitskoj trajektnoj luci dokaz je da se bliži kraj sezone, jedino vozačima u koloni nije najsjajnije

31. kolovoza 2019. - 15:01

Posljednjeg vikenda u kolovozu djelatnici splitske trajektne luke osjećaju na svojoj koži da se bliži kraj sezone. Kako nam je potvrdila Jelena Ivulić, voditeljica “Jadrolinijine” agencije, iz Splita je prema otocima manji intenzitet putnika nego proteklih vikenda, ali je zato veći intenzitet prometa prema Gradskoj luci.

- Zbog većeg priljeva vozila jutros smo u 8.45 sati poslali jednu izvanrednu liniju prema Supetru, a ukazala se potreba za još jednom izvanrednom linijom koja je krenula prema Braču u 12.45 sati. Svi ostali polasci i dolasci odvijaju se prema redu plovidbe - kazala je Ivulić te potvrdila da se po dolasku trajekta i iskrcaju vozila, uobičajeno, stvara gužva na izlasku iz luke, na prilazu Jadranskom mostu i Bačvicama. 

 Posljednjeg vikenda u kolovozu Jadrolinijini djelatnici očekuju 80 tisuća putnika te 13 tisuća vozila, što je “kamilica” u usporedbi s prvim vikendom u kolovozu kada je kroz luku prošlo 95 tisuća putnika i 18 tisuća vozila.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 19:37