StoryEditor
Splitispravak informacije sa sjednice

'Hospicij nije zapeo na katastru': pročelnica Područnog ureda za katastar reagirala na izjavu s Gradskog vijeća, dogradonačelnica joj se ispričala

Piše Gabrijela Radanović
21. prosinca 2019. - 12:46

Nakon objave izvještaja sa sjednice Gradskog vijeća, reagirala je Nada Ujević, pročelnica Područnog ureda za katastar.

Obraćam Vam se u vezi s člankom objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji dana 19.12.2019. g. pod naslovom:Komedija na Gradskom vijeću: dogodilo se nezapamćeno – prošao SDP-ov amandman; HOSPICIJ ZAPEO U KATASTRU“ - autorice teksta: Gabrijela Radanović, Nikolina Lulić, kako bih Vam iskazala svoje nezadovoljstvo zbog iznošenja neistinite informacije u pogledu postupanja Područnog ureda za katastar Split, u postupku pokrenutom po zahtjevu Grada Splita, a radi provođenja promjene temeljem geodetskog projekta izrađenog u svrhu provedbe promjene u katastarskom operatu temeljem građevinske dozvole izdane za rekonstrukciju građevine javne i društvene namjene “Hospicij Matošić.”

Naime, navedeni upravni postupak pravomoćno je završen u katastru rješenjem Klasa:UP-I-932-07/19-02/513, te je prijavni list za zemljišnu knjigu dostavljen nadležnom Općinskom sudu u Splitu radi provedbe promjene u zemljišnoj knjizi.

Slijedom navedenog, smatram da je krajnje nekorektno i neodgovorno postupanje bilo koje osobe, koja sa neprovjerenom i netočnom informacijom izlazi u javnost čime se, ne po prvi put, nanosi šteta Državnoj geodetskoj upravi - Područnom uredu za katastar Split, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je Državna geodetska uprava- Područni ured za katastar Split, transparentna i sa svojim podacima - lako dostupna za provjeru, te da svim JLS, pa tako i Gradu Splitu, čini sve kako bi se projekti od važnosti JLS i građana (pa i prozvani „hospicij Matošić“), proveli u katastru u najkraćem mogućem roku - navela je u svojem dopisu Ujević.

Budući da smo u tom dijelu izvještaja prenosili riječi dogradonačelnice Jelene Hrgović Tomaš koja je na sjednici kazala kako je "izgradnja hospicija zapela na katastru", ponovno smo je kontaktirali i upitali stoji li i dalje iza svoje izjave.

- Projekt hospicija u procesu je rješavanja i u birokratskom je zapletu nastupio zastoj u procesu formiranja čestice koja omogućuje prijavu gradilišta i početak radova na javnoj nabavi izabranog izvođača. Ovim putem se ispričavam službenicima Područnog ureda za katastar Split što sam riječju "katastar" obuhvatila niz sudionika u lancu rješavanja ovog problema i tako nenamjerno naštetila ugledu i važnosti njihova rada. Upućujem iskrenu ispriku zbog ove nespretne, umorom opterećene izjave, i izražavam zahvalu na suradnji s Gradom Splitom - istaknula je dogradonačelnica.

#GRADSKO VIJEćE# KATASTAR# GRADSKO VIJEćE SPLITA# HOSPICIJ

Izdvojeno