StoryEditor
SplitJADNA DICA

'Bilo nam je za past u nesvist': splitski maturanti pisali ispit u nehumanim uvjetima na 34 stupnja bez klime u učionici!? Evo što kaže ravnateljica

26. lipnja 2019. - 17:51

Što se može dobro obaviti po ovoj vrućini? Jako malo, zapravo ništa, složit ćete se. Kada termometar pokazuje visokih 34 u hladu, mediji i liječnici upozoravaju na opasnosti toplinskog vala, a omarina baca u san svaku iole osjetljiviju osobu, onda je jasno da ove vrele dane treba doslovce preživjeti kako god se zna i umije.

Učenici srednjih škola koji su danas pisali B razinu ispita Matematika u Drugoj gimnaziji imali su pravi test izdržljivosti. Bilo je, javili su nam, 'za past u nesvist'!

Učionice u kojima su se rješavali algoritmi, jednadžbe i ostale 'kobasice' dočekale su ih bez klima uređaja kojih uopće nema u toj školi. Nije samo matematika bila problem već i posljednji dani redovne nastave koji su bili teško podnošljivi zbog vrućina, a baš tih dana zaredali su se ispiti i ispitivanja, gradivo se prolazilo od početka do kraja, pa ti odgovaraj na plus trideset bez klime!

Aspurda radi, Prva gimnazija koja dijeli zgradu s kolegama iz Druge, ima klimatizirane učionice.

Da se matematika od 9 do 11.30 sati pisala u neklimatiziranim učionicama potvrdila nam je to i Ivanka Kovačević, ravnateljica Druge gimnazije koja, kako je kazala, čeka na odobrenje županijskih sredstava za klimatizaciju učionica.

- Županija nas uvijek dobro prati s našim zahtjevima, pa vjerujem da ćemo se izboriti za klima uređaje u idućoj školskoj godini. Dat ću sve od sebe da to riješimo - poručila je kratko.

Kako je prošao ispit iz matematike, vidjet će se nakon objave rezultata, no učenici kažu da je bio teži nego onaj prethodnih godina. Ako ih pitate što im je od cijele državne mature bilo najteže, kazat će vam - vrućina!

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 17:57