StoryEditorOCM
SplitBARBA ĐINĐERICA

Tuga u obitelji Gorana Ivaniševića; usred proslave godišnjice wimbledonskog trofeja, umro je samozatajni stup familije

Piše Split SD
9. srpnja 2024. - 21:31

Upravo u danima kada svi slavimo 23. godišnjicu njegova trijumfa u Wimbledonu i prisjećamo se "milenijskog" dočeka na splitskoj Rivi, obitelj legendarnog tenisača Gorana Ivaniševića tuguje. U 80. godini preminuo je stup obitelji, Mladen Ivanišević, samozatajni Goranov stric, mlađi brat njegova oca Srđana. Srđan i Mladen Ivanišević rođeni su u obitelji Šime Ivaniševića, Splićanina o‘ kolina, obiteljskog nadimka ili kako bi se reklo prišvarka - Đinđerica.

Upravo o tome je Srđan Ivanišević kazivao prije 13 godina u razgovoru s našim neprežaljenim kolegom Miloradom Bibićem Mosorom:

- Ja sam Ivanišević, ali sam zapravo Kukoč. Kako? Sad ću objasniti... Moji su došli u Split iz Poljica prije 400 godina. Jedan Ivan Kukoč, s dva sina Jerkom i Petrom.

Kad su došli u Split dodali su, radi Ivana, prezimenu Kukoč i ono Ivanišević, pa su se moji preci godinama zvali Ivanišević-Kukoč. Onda je moj pradida dobio nadimak Đinđerica. A moj dida Frane je rekao: “Čekaj, ne mogu ja bit Frane Ivanišević Kukoč Đinđerica! To je za popizdit dugo!”

Maknuo je ono Kukoč, ostalo je samo Ivanišević Đinđerica. Otkad su došli u Split, muški dio familije imao je samo dva imena – Jere i Frane! I nakon pustih Jere, Frane, Jere, Frane, Jere, Frane... moj otac dobio je ime Šime, ja Srđan, a sinu sam dao ime po majci Gorani.

image

Mladen Ivanišević preminuo je u 80. godini

Privatni album

Mladen Ivanišević bit će posljednji put ispraćen na splitskom Lovrincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. srpanj 2024 16:43