StoryEditorOCM
Spiza pluszdravo i zasitno

Kruh od kojeg se mršavi: što ga više jedete, bolje djeluje! Sadrži i sastojke za bolju probavu, ovaj recept obećava...

Piše Spiza SD
25. svibnja 2023. - 07:10

Ljeto se bliži, pa su se mnogi odrekli kruha, ne bi li im to pomoglo da skinu koji kilogram. To samo znači da nisu čuli za ovaj kruh - kruh od kojeg se mršavi. Tako nam barem obećava autorica recepta, Valentina s YouTube kanala Kuhinja Valentina Mašković koja tvrdi da je tako zasitan da ga je dovoljna jedna feta za dugotrajnu sitost.

Mršavilo se od njega ili ne, definitivno je riječ o zdravijoj varijanti klasičnog kruha, punoj sjemenki koje tijelu daju važne minerale i vitamine te pritom pomažu probavi. Nekima će ova stavka biti važnija od one o mršavljenju... Bilo kako bilo, ovo je recept koji vrijedi isprobati.

Kruh od sjemenki

Sastojci:

100 g mljevenog lana
2 žlice chia sjemenki
4 žlice zobenih pahuljica
100 ml vrele vode
250 g bjelanjka (od 4-5 jaja)
1 mala ravna žličica soli
malo zobenih pahuljica, lana i sezama za posipanje

Priprema:

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

U zdjelu stavite zobene pahuljice i chia sjemenke pa ih zalijte vrelom vodom. Kad chia sjemenke nabubre, dodajte snijeg i mljeveni lan pa sve dobro promiješajte.

Ubacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa pospite zobenim pahuljicama, sezamom i lanom te pecite na 180 stupnjeva Celzija oko 30 minuta. Zatim ugasite pećnicu i ostavite kruh da stoji u njoj još 20-ak minuta. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 01:44