StoryEditorOCM

Ambasador Italije uživao u delicijama studenata Aspire!

Piše PROMO
17. studenog 2023. - 13:46

 

U Hrvatskoj se od 13. do 19. studenog održava Tjedan talijanske kuhinje u svijetu. Svaki dan nosio je nove aktivnosti upoznavanja i uživanja u hrani iz Italije. Između ostalih događaja ističe se kuharski masterclass u Aspiri Zagreb na kojem su chefovi Daniele Priori i Carlo Finucci sa studentima prve i treće godine studijskog smjera Gastronomija pripremali tipična talijanska jela s naglaskom na kvalitetne namirnice i strast u kuhanju.

image
Tin Meze /

Među gostima je bio ambasador Italije Pierfrancesco Sacco, dekan Veleučilišta Aspira Alen Jerkunica, slavni kuhar Branko Ognjenović te ostali uvaženi uzvanici.

Događaj je otvorio dekan Aspire Alen Jerkunica s pozdravnim govorom kojeg je zaključio talijanskom poslovicom kako je hrana smisao života.

- Počašćen sam što smo se okupili kako bismo zajedno obilježili osmi po redu Tjedan talijanske kuhinje. Zahvaljujem se njegovoj ekscelenciji Pierfrancescu Saccu što su se odlučili ovaj događaj održati na Aspiri te chefovima Danieleu Prioriju i Carlu Finucciju što su na masterclassu svoje znanje prenijeli studentima, zahvalio se dekan Jerkunica.

Zatim se okupljenima obratio i ambasador Italije.

image
Tin Meze /

- Hvala Aspiri što je pristala biti domaćin ovog, za nas, važnog događaja kojim slavimo talijansku hranu. Također, hvala chefovima na sjajno koncipiranom meniju te prije svih studentima koji su se danas pobliže upoznali s autentičnom talijanskom kuhinjom.

Dok su gosti uživali u sjajno pripremljenim delicijama chef Daniele Priori i Carlo Finucci su se obratili studentima te im uručili posebne poklone.

- Hvala vam na svemu i nadam se kako ćemo se imati priliku opet vidjeti. Na mene ste ostavili sjajan dojam. Ja se ovim poslom bavim već 35 godina i imam 54 godine te sada prije svega savjetujem. Ovaj posao je zahtjevan te treba imati strast i snagu. Moj savjet vam je da se držite tradicije i onoga što su pripremale vaše bake. Sada svi žele raditi „fusion“, a on često zna biti „confusion“, ako se ne radi kako treba, podijelio je chef savjete studentima nakon bez greške serviranih jela.

Uživanje u vješto pripremljenim jelima, sreća studenata zbog novih spoznaja, zadovoljstvo chefova vještinama studenata te gosti s osmijehom na licu obilježili su ovaj događaj i tako na sjajan način prenijeli duh Italije koji je potpuno ispunio Aspiru Zagreb. 

image
Tin Meze /
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2023 23:07