StoryEditorOCM
Savjetijednostavni trikovi

Učinite pire najukusnijim ikad! Uz njega će vam i najdosadnija hrana bolje prijati, a svi će se pitati o čemu je riječ

Piše Spiza SD
21. veljače 2023. - 15:30

Pire krumpir je jedo od onih jela kod kojih tek malene nijanse u pripremi odlučuju hoće li rezultat biti prosječan, senzacionalan ili potpuno razočaravajući. Ako ga planirate poslužiti uz neko jelo punog okusa, bljutav pire i nije neka tragedija (ali je šteta), no ako ga poslužujete uz nešto dosadnjikavo i svakodnevno, baš bi okus pirea mogao presuditi o ukupnom dojmu.

Pire ćete lako usavršiti dodavanjem suptilne nijanse okusa, a to je najlakše napraviti dodavanjem aromatičnih tvari u vodu za kuhanje, kao što su lovor, majčina dušica, ružmarin i tome slično. 

Drugi način za dodavanje okusa je pomoću aromatiziranog maslaca. Dok se krumpir kuha, otopite 3 žlice maslaca i ubacite u njih češnjak. Smanjite vatru i pirjajte češnjak dok ne zamiriše. Kad počne mijenjati boju,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:00