StoryEditorOCM
Savjetizdrava delikatesa

U divljim šparogama guštajte na sve ove načine, ali pripazite: nutricionistica upozorava na nezgodan problem pri kuhanju

Piše Spiza SD
30. ožujka 2023. - 12:00

Nakon što smo budno pratili kad će se pojaviti prvi proljetni izdanci - netko po skrivenim šumskim zakutcima, netko po bancima na pazaru - sezona branja divljih šparoga je i službeno započela. U gorkastim izdancima niske kalorijske, ali visoke nutririvne vrijednosti sad možemo uživati na mali milijun načina - lešo s tvrdo kuhanim jajima, na salatu, u fritaji, u rižotu, s tjesteninom, u krem juhi, salati od krumpira, quicheu ili savijači sa sirom... - no kako god ih pripremali, imajte na umu jedan vrijedan savjet.

Nutricionistica Dragana Olujić na svom je Instagramu Nutricionist by Dragana Olujić istaknula kako prilikom njihovog spremanja trebali biti na oprezu.

"Prilikom termičke obrade trebalo bi izbjegavati željezno posuđe jer tanini iz šparoga mogu reagirati s željezom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:38