StoryEditorOCM
Savjetiisprobajte

Slavni chef otkrio kako radi kajganu: prekršio je osnovno pravilo, ali jaja pripremljena na njegov način su nevjerojatna

Piše Spiza SD
5. travnja 2023. - 07:15

Ne kaže se uzalud "Ne zna ni jaje pofrigat", jer priprema jaj je jedna od prvih stvarti koje naučimo kuhati. Ne znati ispržiti jaje uistinu je sramota, a koliko je onih koji nisu sigurni u svoje sposobnosti po tome pitanju svjedoči podatak da je prije koji dan ogromno zanimanje izazvao jedan savjet za pripremu prženih jaja. Doduše, stigao je sa zanimljive adrese...

Slavni chef Thomas Keller otkrio je svoj recept za pržena jaja i pri tome odao svoj mali trik: za kajganu je jaja najbolje umutiti mikserom. Premda se obično savjetuje jaja mutiti vilicom i to bez prevelikih pokreta koji će u jaje unijeti puno zraka, kad chef čiji restorani imaju čak osam Michelinovih zvjezdica kaže da je bolje mjikserom, mi ostali šutimo i slušamo.

Osim miksera (i jaja) trebat će vam i cjedilo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:21