Baš je lijepo dan započeti uz domaće, tek pečene palačinke, no tog se posla mnogi ustručavaju u strahu da će im oduzeti previše vremena ili da rezultat neće biti dovoljno dobar pa se (uh, što bi im mame rekle na ovo) odlučuju za kupovne. No dok vam palačinke iz dostave stignu na kućnu adresu, već ste mogli zamutiti, ispeći i pojesti domaće i stoga nema izgovora: mutite, pecite i uživajte, a uz naše savjete budite sigurni da će vam ispasti savršeno. Ispecite par komada za doručak, a ostatak smjese pospremite u hladnjak i iskoristite kasnije istog dana ili najkasnije sutra ujutro.
Evo nekoliko savjeta za najbolje palačinke.
1. Nemojte koristiti samo mlijeko, bit će vam žilave: puno je bolje pomiješati mlijeko i vodu, a po mogućnosti neka voda bude gazirana.
2. Tijesto mora biti dovoljno tekuće da vam se lijepo razlijeva po tavi. Ako je pregusto, dobit ćete predebele palačinke.
3. tijesto vam se obavezno treba "odmoriti" barem 15 minuta, a još bi bolje bilo pola sata kako bi škrob nabubrio, to je tajna najmekših palačinki.
4.Tava za palačinke treba biti dovoljno vruća da, kad je poprskate s malo vode, kapljice skakuću po površini.
5. Nemojte pretjerati s masnoćom, ali nemojte na njoj ni previše zakidati. Najbolje je pri ruci imati šalicu za kavu u koju lako možete odliti višak ulja iz tave, nakon što ste ga u njo dobro "provrtili", kako bi se cijela dobro obložila masnoćom.