
Čubate li i vi u nekoj ladici ili ormariću prešu za češnjak koju gotovo nikad ne koristite? Sasvim je jasno i zašto: živa ju je muka čistiti pa to što vam je malo ubrzala usitnjavanje češnjaka i poštedjela vas uklanjanja njegova mirisa s ruku nisu dovoljni razlozi da je počnete svakodnevno koristiti. Pa čime se onda uspješno poslužiti kad vam treba nasjeckati češnjak?
Pitate li kuhare: nožem. To je, pored kuhinjske daske, sve što vam treba. Zaboravite naprave i pomagala, svi ti gadgeti pretvaraju češnjak u kašu koja gotovo neizostavno zagori. Držite se ručnog sjeckanja i rezultat će biti najbolji.
Što se tiče tehnike, možete se poslužiti klasičnim sjeckanjem na sitne kockice, a češnjak, da vam ne bi bježao po dasci možete također i najprije spljoštiti uz pomoć plohe noža za sjeckanje. Pogledajte kako to radi profesionalac.