StoryEditorOCM
Savjetisvi ga vole

Lakše ne može, a preukusno je i vraća u djetinjstvo: sve sastojke već imate, samo trebate znati ovu caku za pripremu...

Piše Spiza SD
28. rujna 2023. - 08:54

Svi mi volimo pojesti nešto glaumuozno, komplicirano i fensi, no jedna stvar koja je svima neodoljiva su jednostavna jela koja nas vraćaju u djetinjstvo. Podsjetit ćemo cas na jedno takvo, sve potrebne sastojke po svoj prilici već imate, a priprema mu je nevjerojatno laka - samo trebate znati jednu caku za najbolji uspjeh...

Riječ je o sasvim običnom krumpiru zapečenom sa sirom i jajima. Svi ga vole i lako ga je napraviti, a ako želite biti sigurni da će vam ispasti baš super i da niti jedan komadić krumpira neće ostati nepečen - što se zna dogoditi - tada ćete prije nego krumpir počnete slagati u posudu u kojoj ga namjeravate peći poduzeti mjeru predostrožnosti. Skuhat ćete ga. I to u kori, u protivnom gubi na okusu.

Još jedan trik za najbolji rezultat odnosi se na maslac: koristite ga umjesto ulja za premazivanje posude za pečenje i dodajte ga na krumpire prije nego ih prelijete jajima, kad jelo bude gotovo osjetit ćete njegovu finu aromu.

Za bolji okus također je preporučljivo koristiti malo pikantniji sir poput cheddara i džiugasa.

Zapečeni krumpir

Sastojci:

700 g krumpira
130 g sira
40 g maslaca
120 ml mlijeka
2 jaja
sol, papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga očistite i narežite na kolutiće te posložite u posudu za pečenje premazanu maslacem.

Na krumpir stavite komadiće maslaca, a jaja izmiješajte s mlijekom te ih posolite i popaprite pa prelijte preko krumpira.

Pospite naribanim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-minuta do pola sata, odnosno dok se jaja ne ispeku, a sir rastopi i dobije zlatnu koricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2023 16:37