Jeste li ikad čuli za starinsko jelo pomalo zafrkantskog naziva "poderane gaće"? Ne znamo što ste pomislili na prvu, no ako vam je napamet pao grah, na pogrešnom ste tragu. Poderane gaće naziv duguju obliku, koji donekle podsjeća na starinske gaće i to, dakako, poderane.
Zapravo je riječ o poslastici osobito popularnoj u Slavoniji, koja donekle podsjeća na spoj u Dalmaciji puno popularnijih kroštula i uštipaka. No imaju i određene sličnosti s krafnama - sadrže kvasac, dižu se dva puta, prže se... Sad smo vas, lažete, izgubili s objašnjenima?
Znamo da riječi ne mogu dovoljno dobro dočarati o kakvom se specijalitetu radi pa vam nudimo recept - sigurni smo da ćete ga zavoljeti.
Poderane gaće
Sastojci:
500 g brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica šećera
200 ml mlij...