StoryEditorOCM
Receptisavršenstvo

Za uskrsni doručak dostojan kraljice poslužite raskošna jaja à la Florentine. Kraljicu nismo spomenuli tek tako...

Piše Spiza SD
9. travnja 2023. - 08:15

Želite li nešto malo drugačije, a opet prikladno, za uskršnji doručak, predlažemo vam jaja à la Florentine, očaravajuće za koje je na jedan način zaslužna Caterina de Medici, o kojoj povijest bilježi niz fascinantnih priča, dobar dio kojih nije za osjetljive uši. Kako bilo, rođena Firentinka s nježnih se četrnaest godina udala za prestolonasljednika Francusku i sa na francuski dvor donijela - navodno - do tada neviđenu vještinu trovanja protivnika, ali i - sjeme špinata, prema pričama dotad nepoznato francuskom dvoru. Navodno je toliko voljela to povrće puno željeza da je inzistirala joj se stavlja baš u svako jelo i ta je njena navika zaslužna za naziv à la Florentine, odnosno "na firentinski način" koji se u francuskoj gastronomiji koristi za jela sa špinatom....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:47