StoryEditorOCM
Receptislasno i hrskavo

Za najbolje pohane tikvice ikad trebat ćete par dodataka - sigurno ih već imate, a malo truda puno se isplati!

Piše Spiza SD
26. svibnja 2023. - 13:01

Pohane tikvice nezaobilazno su jelo u toplim mjesecima, relativno jeftino i sasvim lako izvedivo. Pohane tikvice, međutim, imaju jednu malu manu: kako se to povrće samo po sebi ne odlikuje osobito izraženim okusom, ako ih dobro ne začinimo znaju biti pomalo "gluve". Tome se lako da doskočiti uz samo nekoliko dodataka koje vjerojatno imate. Uključite ih u one već dobro poznate i nećete pogriješiti.

Pikantne pohane tikvice

Sastojci:

2 tikvice
100 g krušnih mrvica
70 g parmezana
50 g brašna
2 jaja
1 žličica sušenog začinskog bilja
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice dimljene paprike
1/4 žličice papra
sol

Priprema:

Tikvice narežite, posolite i ostavite da stoje 15-20 minuta. Pomiješajte jaja, dodajte im začine. Mrvice pomiješajte s parmezanom. 

Ocijeđene tikvice otresite od tekućine koju su pustile, možete ih malo potapkati kuhinjskim papirom (ali nemojte ih potpuno osušiti, jer kad su vlažne na njih će se bolje uhvatiti brašno, a na brašno smjesa s jajima).

Pohajte ih kao i obično (brašno, jaja, prezla) i pržite u vrelom ulju. Izvadite na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 12:45